2299 0 48900

Καθημερινές

Δευ - Παρ

9:00 - 17:30

Η πρώτη απογευματινή λαική αγορά στη Θεσσαλονίκη

Σε μια κίνηση ορόσημο, το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε επίσημα την ίδρυση της εναρκτήριας απογευματινής λαϊκής αγοράς Θεσσαλονίκης. Η απόφαση, που ελήφθη κατά τη συνεδρίαση του συμβουλίου, έλαβε ομόφωνη συγκατάθεση όλων των παρόντων μελών. Η θέση της αγοράς θα μετατοπιστεί στρατηγικά από την αρχικά προτεινόμενη τοποθεσία κοντά στη Ροτόντα σε μια πιο προσβάσιμη περιοχή στην οδό Κώτα Ρούλια, που βρίσκεται στη δυτική πύλη της πόλης.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, κύριος Θοδωρής Μητράκας ηγήθηκε της συζήτησης, η οποία διεξήχθη πέρα από τις τυπικές ώρες εργασίας για να τονίσει τη σημασία της αγοράς. Ο κύριος Μητράκας τόνισε τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν οι λαϊκές αγορές στην καθημερινή ζωή των πολιτών. Με την ομόφωνη συμφωνία των δημοτικών συμβούλων, η αγορά πρόκειται να γίνει ένα νέο προσκήνιο στην τοπική κοινωνία, λειτουργώντας σε εβδομαδιαία βάση.

Αυτό το ορόσημο έρχεται μετά από ομόφωνη έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως αναφέρει η κυρία Αθηνά Αηδόνα, πρόεδρος και αντιπεριφερειάρχης της επιτροπής. Η κυρία Αηδόνα προανήγγειλε την κίνηση ως μια καινοτόμο λύση για την υποστήριξη της κοινότητας φιλοξενώντας τόσο όλους τους καταναλωτές όσο και εργαζόμενους με μη παραδοσιακά ωράρια.

Η αγορά έχει προγραμματιστεί να διαθέτει 80 ξεχωριστούς πάγκους, οργανωμένους ανά τομέα και είδη προσφερόμενων προιόντων, παρέχοντας έτσι μια δομημένη εμπειρία αγορών στους επισκέπτες. Αυτή η ρύθμιση έχει σχεδιαστεί για τον εξορθολογισμό του εμπορίου, ενώ παράλληλα διευκολύνει τους καταναλωτές να εντοπίσουν εύκολα και να αγοράσουν συγκεκριμένα αγαθά.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Επαγγελματιών Παραγωγών και Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Θράκης, κύριος Άγγελος Δερετζής, επιβεβαίωσε ότι οι επιχειρησιακές διαδικασίες θα ξεκινήσουν χωρίς καθυστέρηση μετά την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ο Οργανισμός Λαϊκής Αγοράς πρόκειται να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση που θα περιγράφει την διαθεσιμότητα των θέσεων πωλητών. Σύμφωνα με τις τρέχουσες προβλέψεις, η αγορά αναμένεται να λειτουργήσει πλήρως μέσα στον επόμενο μήνα.

Συγκεκριμένα, οι ώρες λειτουργίας της αγοράς θα είναι προσαρμοσμένες για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις προτιμήσεις των καταναλωτών, μια ανταποκρινόμενη προσέγγιση που έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει τόσο την εμπειρία του πελάτη όσο και την επιτυχία του πωλητή. Αυτές οι λεπτομέρειες θα οριστικοποιηθούν με βάση την πλήρη ανατροφοδότηση των καταναλωτών, διασφαλίζοντας ότι η αγορά λειτουργεί ως ανεκτίμητος πόρος για την κοινότητα γενικότερα.

Συνοπτικά, η έγκριση για την πρώτη απογευματινή λαϊκή αγορά στη Θεσσαλονίκη αποτελεί κομβική στιγμή για τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας. Διευκολύνοντας το εμπόριο κατά τη διάρκεια μη τυπικών ωρών, η αγορά αναμένεται να εμπλουτίσει την κοινότητα, να ενισχύσει την τοπική οικονομία και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής τόσο για τους επαγγελματίες όσο και για τις οικογένειες. Καθώς το έργο προχωρά στη φάση υλοποίησης, όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα σε αυτό το καινοτόμο εγχείρημα, προαναγγέλλοντας μια νέα εποχή στην προσέγγιση της περιοχής στις λαικές αγορές.

Αυτή είναι μια καλή ευκαιρία έτσι ώστε περισσότερες λαικές αγορές να ξεκινήσουν να λειτουργούν απογευματινές ώρες σε ολόκληρη τη χώρα για να μπορούν να εξυπηρετούν και ένα τεράστιο μέρος του πληθυσμού που εργάζεται μέχρι τότε.

Ακόμα και κατά την διάρκεια των κρύων, χειμωνιάτικων απογευμάτων, οι πωλητές στις λαικές αγορές μπορούν να επενδύσουν σε επαγγελματικές ομπρέλες για λαικές αγορές, οι οποίες θα προστατεύουν τόσο τους ίδιους όσο και τα πολύτιμα εμπορεύματα τους αλλά και τους καταναλωτές από την βροχή αλλά και τον ήλιο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Μπορούν να επιλέξουν από διάφορα σχήματα και μεγέθη, για να ταιριάζουν σε κάθε πάγκο.

Ιδίως για τους χειμερινούς μήνες, οι πωλητές μπορούν να επιλέξουν να ενσωματώσουν θερμαντικά σώματα ομπρελών έτσι ώστε να προστατεύονται από το κρύο.

Μοιράσου την σελίδα:

Συμμετοχή Remi σε Εκθέσεις

Η εταιρεία μας συμμετέχει συχνά σε εκθέσεις προϊόντων, φροντίζοντας να βρίσκεται μέσα στον παλμό της αγοράς, αλλά και στην αιχμή της τεχνογνωσίας. Δείτε κάποιες απ’ τις εκθέσεις στις οποίες είχαμε συμμετοχή.

Astra

14 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 39 τ.μ.

Horizon

3 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 25 τ.μ.

Aegean

7 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 25 τ.μ.

Aeolus

9 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 12 τ.μ.

Armonia

15 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 20 τ.μ.

Μηχανισμός
Μηχανισμός
Μέγιστο μήκος
Μέγιστο μήκος
Σχήμα
Σχήμα
Αξεσουάρ
Αξεσουάρ