2299 0 48900

Καθημερινές

Δευ - Παρ

9:00 - 17:30

Συντήρηση ομπρελών

Η συντήρηση είναι ένα σημαντικό κομμάτι στις επαγγελματικές ομπρέλες για τη διασφάλιση της σωστής λειτουργίας της κατασκευής 365 ημέρες τον χρόνο.

Πότε πρέπει να γίνεται συντήρηση σε μια επαγγελματική ομπρέλα;

Η συντήρηση δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί σε περίοδο που τα καταστήματα εστίασης είναι “full season”, τις πιο επικερδείς μέρες του χρόνου. Καθώς η απεγκατάσταση της ομπρέλας θα είναι ιδιαίτερα ζημιογόνα εκείνη την περίοδο για την επιχείρηση. Αντιθέτως, η συντήρηση πρέπει να γίνεται τους χειμερινούς μήνες.

Πώς να καταλάβω ότι πρέπει να γίνει συντήρηση στις επαγγελματικές ομπρέλες;

  • Τα υφάσματα των ομπρελών φτιάχνονται από 100% ακρυλικό πανί, το πανί έχει ελαστική συμπεριφορά. Με την πάροδο πολλών ετών το πανί μπορεί να έχει χάσει την ελαστικότητά του, έτσι μπορεί να χρειαστεί να αντικατασταθεί.
  • Ο μηχανισμός μανιβέλας χρειάζεται να λιπανθεί για να συνεχίσει την σωστή λειτουργία του.
  • Σε περίπτωση που η ομπρέλα έχει με μηχανισμό σχοινί-βαρούλκο, μπορεί να χρειαστεί αλλαγή του σχοινιού ή το ράουλα μέσα στην τροχαλία.

Τι πρέπει να προσέχω κατά τη συντήρηση;

Πρέπει να απευθυνθώ στον ίδιο τον κατασκευαστή και όχι σε μη εξουσιοδοτημένους τεχνικούς. Καθώς μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα στον μηχανισμό με τη λανθασμένη προσπάθεια για επιδιόρθωση.

Πώς να αποφύγω τη συντήρηση στις ομπρέλες;

  • Κατά το κλείσιμο της ομπρέλας προσέχουμε και τραβάμε τα πανιά εξωτερικά στην αντίθετη κατεύθυνση από τον κεντρικό άξονα. Διότι οι ακτίνες μπορεί να τραυματίσουν το πανί κατά το κλείσιμο. Έτσι μαζεύουμε όλα τα πανιά που εξέχουν με κυκλική φορά και ασφαλίζουμε με τον ιμάντα.
  • Τους χειμερινούς μήνες όταν η ομπρέλα δεν χρησιμοποιείται προμηθευόμαστε θήκες από PVC και φερμουάρ που τοποθετούμε στην ομπρέλα.
  • Σε περίπτωση που πρέπει να αποθηκεύσουμε την ομπρέλα για τον χειμώνα την κλείνουμε, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, και την τοποθετούμε σε πλαστική σακούλα ή στη θήκη της σε χώρο που να μην έχει υγρασία. Σε περίπτωση που το πανί είναι λερωμένο μπορούμε προαιρετικά να το αφαιρέσουμε πάνω από το σκελετό και να το πλύνουμε προσεκτικά με κρύο νερό.
  • Σε περιπτώσεις με έντονα καιρικά φαινόμενα κλείνουμε τις ομπρέλες.

Η σωστή συντήρηση παρατείνει την διάρκεια ζωής των επαγγελματικών ομπρελών, έτσι με αυτόν τον τρόπο γίνεται μια καλύτερη απόσβεση της αρχικής επένδυσης. Παράλληλα, όταν επισκευάζουμε και συντηρούμε τις ομπρέλες δημιουργούμε βιώσιμες συνθήκες για τον πλανήτη μας.

 

Σημείωση: Το παραπάνω άρθρο είναι ενημερωτικό, η συντήρηση, η επισκευή και η παροχή ανταλλακτικών γίνεται μόνο σε ομπρέλες κατασκευασμένες από τη REMI.

Τι λένε όσοι μας εμπιστεύτηκαν

Μηχανισμός
Μηχανισμός
Μέγιστο μήκος
Μέγιστο μήκος
Σχήμα
Σχήμα
Αξεσουάρ
Αξεσουάρ