2299 0 48900

Καθημερινές

Δευ - Παρ

9:00 - 17:30

Η κακοκαιρία σήκωσε τις ομπρέλες στον Τύρναβο

Από τα ξημερώματα του Σαββάτου, ο δήμος Τυρνάβου παλεύει με την έναρξη των κακών καιρικών συνθηκών που προκάλεσε το καταιγιστικό σύστημα με το όνομα «Π». Η κακοκαιρία «πήρε και σήκωσε» πραγματικά τις ομπρέλες στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου. Τα ξημερώματα σημειώθηκε σύγκλιση ισχυρών ανέμων, που κατά καιρούς κλιμακώθηκαν σε θυελλώδεις καταιγίδες, σηματοδοτώντας μια ξαφνική μετατόπιση στην κατά τα άλλα ήρεμη ατμόσφαιρα της πόλης.

Καθώς ξημέρωσε, το σφρίγος της καταιγίδας έκανε την πλήρη εμφάνιση του. Σφοδρές ριπές ταυτόχρονα με τις ανελέητες βροντές και των αστραπές. Η αγριότητα της καταιγίδας μάλιστα ήταν τέτοια που ξερίζωσε ανεμοφράκτες και έστειλε τις ομπρέλες καφετέριας από τις κεντρικές καφετέριες της πόλης να πέφτουν στους δρόμους, μια απόδειξη της ωμής δύναμης της καταιγίδας.

Παρά το χάος που έσπειρε το πέρασμα της καταιγίδας, οι κάτοικοι του Τυρνάβου είχαν την τύχη να γλιτώσουν χωρίς να αναφέρουν τραυματισμούς. Η οργή της καταιγίδας, αν και ήταν εμφανής στα σκορπισμένα συντρίμμια των κεντρικών χώρων συνάντησης της πόλης, γλίτωσε τον πληθυσμό από τη ζημιά.

Ταυτόχρονα με τη μετεωρολογική αναταραχή, η ηλεκτροδότηση της περιοχής υπέκυψε στις δυνάμεις της καταιγίδας. Ένα μπλακ άουτ τύλιξε τον Τύρναβο, βυθίζοντάς τον στο σκοτάδι τις πρώτες πρωινές ώρες και σταματώντας στιγμιαία τον ρυθμό της καθημερινής ζωής. Ωστόσο, η ανθεκτικότητα της τοπικής υποδομής και η άμεση ανταπόκριση των δημοτικών υπηρεσιών εξασφάλισαν την ταχεία αποκατάσταση της ηλεκτρικής ενέργειας, μετριάζοντας τις επιπτώσεις της καταιγίδας στις καθημερινές δραστηριότητες.

Οι ομπρέλες εστιατορίων και καφετεριών προσφέρουν στιγμές απόλυτης χαλάρωσης και απόλαυσης σε ανοιχτούς χώρους, προστατεύοντας παράλληλα τους επισκέπτες τόσο από τον ήλιο όσο και από τη βροχή. Είναι μια επένδυση που αποδίδει και πλέον μπορείτε να βρείτε προσφορές για συστήματα σκίασης και ομπρέλες εστιατορίων.

Εντούτοις, απαιτούνε τη σωστή διαχείριση ιδίως απέναντι σε απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες.

Ίσως τα πιο συνηθισμένα και επικίνδυνα ατυχήματα που σχετίζονται με την ομπρέλα προκαλούνται από ξαφνικές ριπές ανέμου. Όταν δεν ασφαλίζονται σωστά, οι ομπρέλες μπορούν να σηκωθούν και να πεταχτούν, θέτοντας σημαντικό κίνδυνο για τους παρευρισκόμενους, τους περαστικούς αλλά και τους υπαλλήλους

Ο μηχανισμός αναδίπλωσης ορισμένων ομπρελών μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς από τσίμπημα, εάν τα δάχτυλα πιαστούν σε αυτές κατά το άνοιγμα ή το κλείσιμο της ομπρέλας.

Επίσης, οι στύλοι της ομπρέλας που δεν είναι σωστά τοποθετημένοι ή χαλαρά τοποθετημένοι μπορεί να πέσουν, οδηγώντας σε πιθανούς τραυματισμούς.

Προληπτικά μέτρα

Σωστή εγκατάσταση ομπρέλας:

  • Να βεβαιώνεστε πάντα ότι οι ομπρέλες είναι τοποθετημένες με ασφάλεια στη βάση της. Φροντίστε να κάνετε χρήση επαγγελματικών βαρέων βάσεων για ομπρέλες. Εάν είναι δυνατόν, χρησιμοποιήστε ομπρέλες που έχουν σχεδιαστεί με αεραγωγούς που επιτρέπουν στον άνεμο να περνάει, μειώνοντας την πιθανότητα να παρασυρθούν.
  • Ελέγχετε τακτικά τις ομπρέλες για τυχόν σημάδια ζημιάς ή αστάθειας. Οποιαδήποτε σπασμένη ή ασταθής ομπρέλα θα πρέπει να αντικατασταθεί ή να επισκευαστεί αμέσως.
  • Μην αμελείτε την τακτική συντήρηση τους. Αυτό όχι μόνο θα εξασφαλίσει λιγότερες ζημιές, αλλά και την βιωσιμότητα της επένδυσης σας.
  • Σε συνθήκες έντονου ανέμου ή όταν δεν χρησιμοποιούνται, οι ομπρέλες θα πρέπει να είναι κλειστές για να αποφευχθεί η ανύψωση και η εκτόξευση.
  • Οι επιχειρήσεις εστίασης που διαθέτουν ομπρέλες στους εξωτερικούς τους χώρους, θα πρέπει να φροντίζουν ώστε το προσωπικό να εκπαιδεύεται για το πώς να εγκαθιστά, να ανοίγει και να κλείνει σωστά τις ομπρέλες για να αποφεύγονται τραυματισμούς από σύγκρουση ή τυχαία κατάρρευση της ομπρέλας. Θα πρέπει επίσης να είναι εκπαιδευμένο για να παρέχουν άμεσες πρώτες βοήθειες σε περίπτωση ατυχήματος.
  • Η παρακολούθηση της πρόγνωσης του καιρού μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη διαχείριση των ομπρελών. Εάν αναμένονται ισχυροί άνεμοι ή θυελλώδης καιρός, ίσως είναι συνετό να αφαιρέσετε τις ομπρέλες προσωρινά.
  • Τέλος, επιλέγετε τηλεσκοπικές ομπρέλες για την πιο εύκολη διαχείριση τους, ιδίως όταν στο χώρο υπάρχουν επισκέπτες.

Μοιράσου την σελίδα:

Συμμετοχή Remi σε Εκθέσεις

Η εταιρεία μας συμμετέχει συχνά σε εκθέσεις προϊόντων, φροντίζοντας να βρίσκεται μέσα στον παλμό της αγοράς, αλλά και στην αιχμή της τεχνογνωσίας. Δείτε κάποιες απ’ τις εκθέσεις στις οποίες είχαμε συμμετοχή.

Astra

14 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 39 τ.μ.

Horizon

3 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 25 τ.μ.

Aegean

7 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 25 τ.μ.

Aeolus

9 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 12 τ.μ.

Armonia

15 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 20 τ.μ.

Μηχανισμός
Μηχανισμός
Μέγιστο μήκος
Μέγιστο μήκος
Σχήμα
Σχήμα
Αξεσουάρ
Αξεσουάρ