2299 0 48900

Καθημερινές

Δευ - Παρ

9:00 - 17:30

3η γιορτή μελιού στο δημοτικό πάρκο Κατερίνης

Διατηρώντας την ετήσια παράδοση της κοινότητας, ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ν. Πιερίας «Άγιος Φιλάρετος» ενορχήστρωσε για άλλη μια φορά την πολυαναμενόμενη Γιορτή Μελιού στην καρδιά της Κατερίνης. Η φετινή έκδοση όχι μόνο γιορτάζει την πλούσια ποικιλία των προϊόντων που σχετίζονται με τη μέλισσα, αλλά ενσωματώνει επίσης μια ταπετσαρία πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων. Με την υποστήριξη τόσο της τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και των περιφερειακών αρχών, η εκδήλωση στοχεύει να αναδείξει την ανερχόμενη μελισσοκομική βιομηχανία της Πιερίας, μια επιχείρηση που παρουσιάζει πολλά υποσχόμενες οικονομικές δυνατότητες και αξίζει συλλογική εστίαση και έγκριση.

Προσφέροντας μια βιτρίνα σε ντόπιους μελισσοκόμους και τεχνίτες για να επιδείξουν μια μεγάλη ποικιλία από τα προϊόντα τους, το φεστιβάλ είναι ένα κέρας απολαύσεων. Οι επισκέπτες απολαμβάνουν μια καθηλωτική εμπειρία, όπου μπορούν να δοκιμάσουν μοναδικές ποικιλίες μελιού, καθώς και παράγωγα προϊόντα όπως καλλυντικά και κεριά. Η έμφαση δίνεται στην ποιότητα και αυτό αντικατοπτρίζεται σε κάθε βάζο με μέλι και σε κάθε χειροποίητο αντικείμενο, τα οποία είναι διαθέσιμα σε τιμές φιλικές προς τον καταναλωτή.

Όπως προβλέπεται, οι πάγκοι ήταν προστατευμένοι από τέντες σκίασης έτσι ώστε τα προιόντα να μένουν αναλοίωτα και προστατευμένα από τον ήλιο και βέβαια να προστατεύονται και οι πωλητές.

Το φεστιβάλ λειτουργεί με την έγκριση του Δήμου Κατερίνης και των φορέων της Περιφέρειας. Η συνεργασία αυτή υπογραμμίζει τη σημασία της μελισσοκομίας ως μια πολλά υποσχόμενη οικονομική λεωφόρο για την περιοχή της Πιερίας. Με την ενεργή συμμετοχή τους στο φεστιβάλ, αυτά τα ιδρύματα σηματοδοτούν τη δέσμευσή τους να προωθήσουν και να υποστηρίξουν αυτήν την αναπτυσσόμενη τοπική βιομηχανία.

Διαφοροποιώντας τη γοητεία του φεστιβάλ, το φετινό ημερολόγιο εκδηλώσεων μπορεί να υπερηφανεύεται για μια εντυπωσιακή γκάμα καλλιτεχνικών εγχειρημάτων. Συγκεκριμένα, το φεστιβάλ διαθέτει ανοιχτή έκθεση έργων τέχνης του τοπικού καλλιτέχνη Συμεών Δεμερτζίδη, παρέχοντας μια εικαστική πανδαισία που συμπληρώνει τη γλύκα του μελιού.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε με μουσική άνθηση. Το δυναμικό δίδυμο του Θάνου Γκρέκου και του Δημήτρη Δρίστα έφερε τα μουσικά τους ταλέντα στη σκηνή δίνοντας έναν αισιόδοξο τόνο στην εκδήλωση. Η παράστασή τους καθήλωσε τους παρευρισκόμενους, αποδεικνύοντας ότι το φεστιβάλ δεν αφορά μόνο τα προϊόντα της μέλισσας, αλλά μια γιορτή των τοπικών ταλέντων και των διαφορετικών πολιτιστικών εκφράσεων.

Πέρα από τους μελισσοκόμους και τους καλλιτέχνες, το φεστιβάλ είναι μια συλλογική προσπάθεια που περιλαμβάνει διάφορους φορείς της κοινότητας. Σημειωτέον, η ομάδα διάσωσης Πιερίας είναι επίσης μέρος αυτής της προσπάθειας, προσθέτοντας άλλο ένα στρώμα κοινοτικής συνεργασίας σε αυτή τη ζωντανή περίσταση.

Η τρίτη ετήσια Γιορτή Μελιού στην Κατερίνη, που επιμελείται ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ν. Πιερίας «Άγιος Φιλάρετος», λειτουργεί ως μια ολοκληρωμένη βιτρίνα για την κοινότητα. Προσφέροντας μια πλατφόρμα για τοπικά προϊόντα, ενισχύοντας συνεργασίες με κυβερνητικούς φορείς και ενσωματώνοντας στοιχεία τέχνης και πολιτισμού, το φεστιβάλ είναι κάτι περισσότερο από μια απλή αγορά. Είναι μια γιορτή του συλλογικού πνεύματος της Κατερίνης και των γύρω περιοχών που μοιάζει με κυψέλη. Καθώς συνεχίζει να αναπτύσσεται, ζητά περισσότερη προσοχή και υποστήριξη, όχι μόνο για τη γλυκύτητα που φέρνει αλλά και για τους δεσμούς της κοινότητας που ενισχύει.

Μοιράσου την σελίδα:

Συμμετοχή Remi σε Εκθέσεις

Η εταιρεία μας συμμετέχει συχνά σε εκθέσεις προϊόντων, φροντίζοντας να βρίσκεται μέσα στον παλμό της αγοράς, αλλά και στην αιχμή της τεχνογνωσίας. Δείτε κάποιες απ’ τις εκθέσεις στις οποίες είχαμε συμμετοχή.

Astra

14 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 39 τ.μ.

Horizon

3 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 25 τ.μ.

Aegean

7 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 25 τ.μ.

Aeolus

9 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 12 τ.μ.

Armonia

15 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 20 τ.μ.

Μηχανισμός
Μηχανισμός
Μέγιστο μήκος
Μέγιστο μήκος
Σχήμα
Σχήμα
Αξεσουάρ
Αξεσουάρ