2299 0 48900

Καθημερινές

Δευ - Παρ

9:00 - 17:30

Ξανά στο τουριστικό παιχνίδι ο Βόλος και το Πήλιο

Το Πήλιο και ο Βόλος, δύο εξέχοντες προορισμοί στην Ελλάδα, έχουν κάνει πρόσφατα σημαντικά βήματα προς την ανάκαμψη και την προετοιμασία για την επερχόμενη χειμερινή τουριστική περίοδο. Αυτή η προσπάθεια έρχεται μετά τις καταστροφικές και φονικές πλημμύρες που είχαν επηρεάσει το καλοκαίρι που πέρασε την περιοχή. Η καταστροφή ήταν τέτοια, που παρέσυρε σπίτια, ενώ πολλές επιχειρήσεις, όπως καταλύμματα, επιχειρήσεις εστίασης και επιχειρήσεις που ενοικίαζαν ομπρέλες και ξαπλώστρες παραλίας, καταστράφησαν ολοσχερώς εν μέσω τουριστικής περιόδου. Η αποκατάσταση των υποδομών και η ετοιμότητα για υποδοχή τουριστών ήταν το επίκεντρο μιας πρόσφατης ενημερωτικής διαδικτυακής συνάντησης που διοργάνωσαν βασικοί τουριστικοί σύνδεσμοι στην Ελλάδα.

Η συνάντηση, μια συλλογική προσπάθεια της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA, και του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, ΗΑΤΤΑ, είχε ως στόχο τη διάδοση ενημερωμένων πληροφοριών για την πρόοδο της αποκατάστασης στο Πήλιο και τον Βόλο. Αυτή η ψηφιακή συγκέντρωση συγκέντρωσε εκπροσώπους από διάφορους τοπικούς φορείς του Πηλίου, με πρωταρχικό στόχο την επανεκτίμηση και την προβολή της περιοχής στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν σημαντικά στελέχη του ελληνικού τουριστικού τομέα. Από το FedHATTA παραβρέθηκαν ο πρόεδρος κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, ο αντιπρόεδρος κ. Άγγελος Λάμπρου, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας κ. Μάριος Καμμένος και η ταμίας κα Ευαγγελία Καραμπατζάκη. Επιπρόσθετα, ο Σύνδεσμος Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΤΓΜΘ) εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρό του κ. Βύρωνα Θεολόγη, τον ταμία κ. Κωνσταντίνο Κουράκο και την πρύτανη κα Ελένη Παρασκευοπούλου. Άλλοι αξιόλογοι παρευρισκόμενοι ήταν εκπρόσωποι από εξέχοντα ταξιδιωτικά γραφεία όπως το Manessis Travel και το Athens-Zorpidis.

Κατά τη συνάντηση, η κυρία Θέκλα Καμμένου, Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, έκανε αναλυτική ενημέρωση για την τρέχουσα κατάσταση στον προορισμό. Τόνισε ότι τόσο η πόλη του Βόλου όσο και τα χωριά του ορεινού Πηλίου είναι πλέον σε πλήρη λειτουργία. Οι προσπάθειες αποκατάστασης έχουν εξασφαλίσει ότι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί και ασφαλείς και τα χωριά, τα ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα είναι πλήρως λειτουργικά.

Ένα σημαντικό σημείο που εξετάστηκε ήταν η παροχή νερού, η οποία έχει αποκατασταθεί πλήρως, διασφαλίζοντας ότι δεν υπάρχουν προβλήματα υγιεινής όσον αφορά το νερό στην περιοχή. Ως προληπτικό μέτρο και για να αμβλυνθούν τυχόν ανησυχίες των επισκεπτών, τα εστιατόρια, οι καφετέριες και τα μπαρ χρησιμοποιούν εμφιαλωμένο νερό για την παρασκευή ποτών. Η κυρία Καμμένου τόνισε ότι δεν έχουν υπάρξει αναφορές για θέματα που σχετίζονται με το νερό, όπως δηλητηρίαση.

Η κυρία Καμμένου μίλησε και για τις συνεχιζόμενες προσπάθειες αναμόρφωσης της κοινής αντίληψης για τον προορισμό. Αναγνώρισε ότι ενώ ορισμένες περιοχές εξακολουθούν να παρουσιάζουν σημάδια πτώσεων βράχων και συνεχιζόμενες εργασίες αποκατάστασης, έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος προς τη διασφάλιση της ασφαλούς λειτουργίας του προορισμού. Εξέφρασε μια ρεαλιστική αλλά αισιόδοξη άποψη, αναγνωρίζοντας την πρόκληση να ξεπεραστεί η δυσπιστία των επισκεπτών και ο χρόνος που απαιτείται για την επιστροφή στην πλήρη κανονικότητα.

Ο Πρόεδρος της FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, επανέλαβε τη δέσμευση της Ομοσπονδίας στον σκοπό αυτό. Τόνισε τις συντονισμένες προσπάθειες με διάφορες αρχές για την αντιμετώπιση θεμάτων σε τοπικό επίπεδο, με στόχο τη διάσωση της χειμερινής τουριστικής περιόδου στη Μαγνησία. Ο κύριος Τσιλίδης εξέφρασε τη βεβαιότητα για τη στήριξη και τις ενέργειες της Πολιτείας για τη διασφάλιση της πλήρους λειτουργικότητας τόσο του Βόλου όσο και του Πηλίου για τον τουριστικό τομέα.

Συνοπτικά, στη συνάντηση επισημάνθηκαν οι αξιέπαινες προσπάθειες και η πρόοδος που σημειώθηκε στη μεταπλημμυρική αποκατάσταση του Πηλίου και του Βόλου. Η ολοκληρωμένη ενημέρωση που παρέχεται από διάφορους ηγέτες του τουρισμού και τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της λειτουργικότητας των προορισμών σηματοδοτούν μια θετική προοπτική για την επερχόμενη χειμερινή τουριστική περίοδο. Οι συνεργατικές προσπάθειες και η αποφασιστικότητα όλων των ενδιαφερομένων αντικατοπτρίζουν μια ισχυρή δέσμευση όχι μόνο για ανάκαμψη αλλά και ενίσχυση της τουριστικής ελκυστικότητας αυτών των όμορφων ελληνικών τοποθεσιών.

Μοιράσου την σελίδα:

Συμμετοχή Remi σε Εκθέσεις

Η εταιρεία μας συμμετέχει συχνά σε εκθέσεις προϊόντων, φροντίζοντας να βρίσκεται μέσα στον παλμό της αγοράς, αλλά και στην αιχμή της τεχνογνωσίας. Δείτε κάποιες απ’ τις εκθέσεις στις οποίες είχαμε συμμετοχή.

Astra

14 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 39 τ.μ.

Horizon

3 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 25 τ.μ.

Aegean

7 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 25 τ.μ.

Aeolus

9 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 12 τ.μ.

Armonia

15 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 20 τ.μ.

Μηχανισμός
Μηχανισμός
Μέγιστο μήκος
Μέγιστο μήκος
Σχήμα
Σχήμα
Αξεσουάρ
Αξεσουάρ