2299 0 48900

Καθημερινές

Δευ - Παρ

9:00 - 17:30

Τουρισμός και επενδύσεις πάνε μαζί

Στην έκθεση XENIA 2023 εκτυλίχθηκε μια κομβική συζήτηση ανάμεσα σε κορυφαίες προσωπικότητες της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας, με έμφαση στον ζωτικό ρόλο των υποδομών και των επενδύσεων στην αξιοσημείωτη ανάπτυξη του κλάδου. Αυτός ο διάλογος ανέδειξε τη συνυφασμένη σχέση μεταξύ της εύρωστης ανάπτυξης υποδομών και της άνθησης του ελληνικού τουρισμού.

Ο κύριος Γιάννης Αντσακλής, οικονομικός διευθυντής της Kostopoulos Horeca, έκανε μια οξυδερκή παρουσίαση σε αυτή την εκδήλωση. Τόνισε ότι η ευημερία του τουριστικού κλάδου στην Ελλάδα δεν αποδίδεται αποκλειστικά στη φυσική ομορφιά και τον πλούτο του. Αντίθετα, σημαντικό μέρος αυτής της επιτυχίας οφείλεται στις συνεχείς ιδιωτικές επενδύσεις. Αυτές οι επενδύσεις όχι μόνο ενίσχυσαν την εγγενή γοητεία της χώρας, αλλά διαδραμάτισαν επίσης κρίσιμο ρόλο στην ενίσχυση και τη διαφοροποίηση της τουριστικής εμπειρίας.

Η ανάπτυξη της ιδιωτικής υποδομής υπήρξε καθοριστική από αυτή την άποψη. Τα τελευταία χρόνια, υπήρξε μια αξιοσημείωτη άνοδος της ανάπτυξης των υποδομών, τόσο σε παραδοσιακά δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όσο και σε περιοχές που προηγουμένως είχαν μόνο ήπια τουριστική κίνηση. Αυτή η ανάπτυξη είναι πολύπλευρη, και περιλαμβάνει τα πάντα, από καταλύματα και εγκαταστάσεις αναψυχής έως μεταφορές και ψηφιακές τεχνολογίες, δημιουργώντας ένα πιο ολοκληρωμένο και ελκυστικό τουριστικό προϊόν.

Ο κύριος Αντσακλής επεσήμανε ότι αυτές οι επενδύσεις, που προέρχονται τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό, έχουν ανεβάσει σημαντικά τη συνολική ποιότητα και την απήχηση των τουριστικών προσφορών της Ελλάδας. Αυτή η βελτίωση ήταν ένας σημαντικός παράγοντας για την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών, γεγονός που με τη σειρά του είχε κυματιστικές επιπτώσεις στην εθνική οικονομία. Η τουριστική έκρηξη οδήγησε στη δημιουργία πολυάριθμων ευκαιριών θέσεων εργασίας, όχι μόνο στον ίδιο τον τουριστικό τομέα αλλά και σε συναφείς βιομηχανίες.

Μία από τις σημαντικότερες επιπτώσεις αυτών των επενδύσεων, όπως τόνισε ο κ. Αντσακλής, είναι η τόνωση διαφόρων άλλων τομέων. Οι κατασκευές, οι ψηφιακές τεχνολογίες και οι γενικές προμήθειες είναι μεταξύ των βιομηχανιών που έχουν σημειώσει ανάπτυξη που υποκινείται από τις αυξανόμενες ανάγκες του τουριστικού τομέα. Αυτή η συνέργεια δείχνει ότι η ευημερία του τουρισμού δεν υπάρχει στο κενό. Αντίθετα, ξεκινά έναν κύκλο ανάπτυξης που ωφελεί πολλαπλές πτυχές της οικονομίας.

Η αύξηση του αριθμού των τουριστών έχει δημιουργήσει μια θετική ανατροφοδότηση για τους επαγγελματίες του κλάδου. Παρατηρώντας τα οφέλη και τις δυνατότητες των αρχικών τους επενδύσεων, παρακινούνται περαιτέρω να επενδύσουν σε νέα έργα και πρωτοβουλίες. Αυτός ο συνεχιζόμενος επενδυτικός κύκλος όχι μόνο διατηρεί αλλά και ενισχύει την αναπτυξιακή δυναμική της τουριστικής βιομηχανίας, φέρνοντας συνεχώς αυξανόμενο αριθμό επισκεπτών και βελτιώνοντας συνεχώς την ποιότητα της τουριστικής εμπειρίας.

Στην τελική του ομιλία, ο κύριος Αντσακλής τόνισε τις δυνατότητες βιώσιμης και σταθερής ανάπτυξης στον ελληνικό τουριστικό τομέα. Το κλειδί, πρότεινε, έγκειται στην αξιοποίηση αυτών των ευκαιριών με τρόπο που να διασφαλίζει τη μακροπρόθεσμη ευημερία και ανθεκτικότητα του κλάδου. Το προβλεπόμενο αποτέλεσμα είναι ένα σενάριο όπου τα πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα των τουριστικών επενδύσεων οδηγούν σε συλλογική πρόοδο και σε μια ισχυρή, διαφοροποιημένη οικονομία. Αυτό το όραμα υπογραμμίζει την ευρύτερη σημασία του τουρισμού ως καταλύτη για την οικονομική ανάπτυξη και ως ακρογωνιαίο λίθο της μελλοντικής οικονομικής σταθερότητας και ανάπτυξης της Ελλάδας.

Μία από τις επενδύσεις που απέφεραν μεγάλο κέρδος, είναι η προμήθεια και η τοποθέτηση συστημάτων σκίασης, όπως πέργκολες και τέντες σκίασης καθώς και οι ομπρέλες. Υπήρχε μεγάλη ζήτηση για ομπρέλες παραλίας από επιχειρήσεις που ενοικιάζουν ξαπλώστρες και ομπρέλες παραλίας, οι οποίες μάλιστα φρόντισαν οι ομπρέλες να είναι βαρέως τύπου, αντιανεμικές και ανθεκτικές στα μποφόρ που πολλές φορές φυσάνε στις παραλίες της χώρας μας, αλλά και με δείκτη προστασίας ενάντια στις βλαβερές ακτίνες του ηλίου, παρέχοντας έτσι τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια και άνεση στους πελάτες τους. Οι επιχειρήσεις εστίασης φρόντισαν και εκείνες να επενδύσουν σε επαγγελματικές ομπρέλες βαρέως τύπου για εστιατόρια και καφετέριες καθώς με την κλιματική αλλαγή, η σκιά ιδίως κατά τη διάρκεια του γεύματος είναι πολύτιμη και απαραίτητη. Τα ξενοδοχεία και τα καταλύμματα που διαθέτουν πισίνα, επένδυσαν σε ομπρέλες πολυτελείας με δείκτη προστασίας UV, αναβαθμίζοντας τόσο τον χώρο της πισίνας τους αλλά και τις υπηρεσίες τους προς τους επισκέπτες.

Μοιράσου την σελίδα:

Συμμετοχή Remi σε Εκθέσεις

Η εταιρεία μας συμμετέχει συχνά σε εκθέσεις προϊόντων, φροντίζοντας να βρίσκεται μέσα στον παλμό της αγοράς, αλλά και στην αιχμή της τεχνογνωσίας. Δείτε κάποιες απ’ τις εκθέσεις στις οποίες είχαμε συμμετοχή.

Astra

14 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 39 τ.μ.

Horizon

3 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 25 τ.μ.

Aegean

7 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 25 τ.μ.

Aeolus

9 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 12 τ.μ.

Armonia

15 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 20 τ.μ.

Μηχανισμός
Μηχανισμός
Μέγιστο μήκος
Μέγιστο μήκος
Σχήμα
Σχήμα
Αξεσουάρ
Αξεσουάρ