2299 0 48900

Καθημερινές

Δευ - Παρ

9:00 - 17:30

Κερδίζεται το στοίχημα για ένα πετυχημένο τουριστικό φθινόπωρο

Η Ελλάδα καταγράφει μια έντονη άνοδο στις φθινοπωρινές τουριστικές της δραστηριότητες για το 2023, όπως αποδεικνύεται από μια σειρά ενθαρρυντικών μετρήσεων. Ο Οκτώβριος έχει ήδη θέσει σημεία αναφοράς για την υψηλή αφοσίωση των επισκεπτών και τα πρώιμα στοιχεία για τον Νοέμβριο δείχνουν προς μια συνεχή ανάπτυξη σε διάφορες περιοχές. Αυτή η αξιοσημείωτη άνοδος τροφοδοτείται από τα ισχυρά ποσοστά πληρότητας ξενοδοχείων, τα αυξημένα αεροπορικά ταξίδια και τον υψηλότερο όγκο κρατήσεων από κύριες τουριστικές αγορές όπως το Ηνωμένο Βασίλειο. Συγκεκριμένα, αυτά τα δεδομένα παρέχουν αδιάσειστα στοιχεία ότι οι στρατηγικές πρωτοβουλίες της τουριστικής βιομηχανίας για την επέκταση της ταξιδιωτικής περιόδου στους φθινοπωρινούς μήνες αποδίδουν πολλούς καρπούς.

Ένα από τα πιο σημαντικά σημεία στη φετινή τουριστική τάση είναι η επέκταση των μετρήσεων υψηλής απόδοσης στους φθινοπωρινούς μήνες. Ο ελληνικός τουρισμός που θεωρείται παραδοσιακά ένας τομέας καλοκαιρινής δραστηριότητας, γνωρίζει πλέον έντονη ανάπτυξη τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. Αυτές οι εξελίξεις όχι μόνο συμβάλλουν σε ένα διαφοροποιημένο εποχικό χαρτοφυλάκιο για τον κλάδο, αλλά έχουν επίσης θετική απήχηση στη στρατηγική επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, αντισταθμίζοντας αποτελεσματικά την εποχικότητα που ιστορικά περιόριζε τον τουριστικό κλάδο.

Η Βρετανία, ακρογωνιαίος λίθος στην τουριστική υποδομή της Ελλάδας λόγω της σημαντικής συμβολής της στον αριθμό των επισκεπτών, παρουσίασε αξιοσημείωτη αύξηση στη δραστηριότητα κρατήσεων σε σύγκριση με πέρυσι. Αυτή είναι πράγματι μια πολλά υποσχόμενη τάση και αντικατοπτρίζει τη συνολική διεθνή αισιοδοξία για τον ελληνικό τουρισμό.

Ως απάντηση στην αυξανόμενη ζήτηση, μεγάλοι διεθνείς tour operators έχουν λάβει στρατηγικές αποφάσεις προγραμματισμού για να συμπεριλάβουν επιπλέον πτήσεις έως τα μέσα Νοεμβρίου σε προορισμούς υψηλής ζήτησης όπως είναι η Κρήτη και η Ρόδος. Είναι σημαντικό ότι αυτά τα νησιά δείχνουν σημάδια ανθεκτικής ανάκαμψης αφού υπέφεραν από πυρκαγιές νωρίτερα το καλοκαίρι, επιβεβαιώνοντας έτσι την απήχησή τους στον παγκόσμιο τουρίστα.

Πρόσφατες αναλύσεις δεδομένων που πραγματοποιήθηκαν από το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων αποκάλυψαν μια ενθαρρυντική αύξηση της τάξεως του 5,8 τοις εκατό στις διεθνείς πτήσεις που φτάνουν στην Ελλάδα από τον Οκτώβριο του 2023. Αυτό ενισχύει την αναπτυσσόμενη πραγματικότητα ενός ευημερούντος τουριστικού τοπίου.

Ειδικότερα, εστιάζοντας στην Aegean Airlines, η κυρία Πέπη Σταμάτη, Αναπληρώτρια Εμπορική Διευθύντρια Τιμολογιακής Πολιτικής και Δικτύου, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου για το χειμερινό τους ωράριο, ανέφερε εντυπωσιακή ετήσια αύξηση στις διεθνείς και εσωτερικές πτήσεις — 19 τοις εκατό και 21 τοις εκατό αντίστοιχα — για τον μήνα Σεπτέμβριο του 2023. Αυτά τα στοιχεία συμπληρώνουν τις αυξανόμενες ενδείξεις ότι η τουριστική δέσμευση στη χώρα παραμένει ισχυρή, όπως σημείωσε η κυρία Σταμάτη, ιδιαίτερα όταν το δούμε σε συνδυασμό με υψηλά ποσοστά πληρότητας των ξενοδοχείων και σημαντικές προκρατήσεις για τον Οκτώβριο και τις αρχές Νοεμβρίου.

Ενώ τα νησιά της Ελλάδας προσελκύουν σταθερά τον τουρισμό, η Αθήνα διεισδύει γρήγορα ως μια εξίσου ελκυστική επιλογή «city break». Στελέχη στον αθηναϊκό ξενοδοχειακό τομέα αναφέρουν μια άνοδο στις κρατήσεις που εκτείνονται μέχρι τον Νοέμβριο, υποδηλώνοντας ότι η πρωτεύουσα κερδίζει έλξη μεταξύ των ταξιδιωτών που αναζητούν περισσότερες αστικές εμπειρίες.

Οι επιπτώσεις αυτών των τάσεων είναι πολύπλευρες και υπογραμμίζουν την ανάγκη για μια διαφοροποιημένη στρατηγική από τα ενδιαφερόμενα μέρη του τουριστικού κλάδου. Η επέκταση της τουριστικής περιόδου στο φθινόπωρο έχει αποδειχθεί επιτυχημένο στοίχημα, ενθαρρύνοντας τη διαφοροποίηση και ωθώντας τις επιχειρήσεις να βελτιώσουν και να προσαρμόσουν τις προσφορές υπηρεσιών τους για να ανταποκριθούν σε ένα ευρύτερο φάσμα τουριστικών αναγκών.

Με την κλιματική αλλαγή και τις υψηλές θερμοκρασίες να παρατείνονται μέχρι το Νοέμβριο, η προστασία από τον ήλιο, ιδίως κατά τις μεσημεριανές ώρες είναι απαραίτητη. Οι επιχειρήσεις εστίασης, τα καταλύμματα με πισίνα αλλά και οι επιχειρήσεις που ενοικιάζουν ξαπλώστρες και ομπρελες στις παραλίες της χώρας μας, καλούνται να επενδύουν σε αξιόπιστες, επαγγελματικές ομπρέλες για καταστήματα, εστιατόρια, καφετέριες, πισίνες και παραλίες.

Οι αρχαιολογικοί χώροι και τα δημοφιλή μνημεία της χώρας μας, συστήνεται να τοποθετούν συστήματα σκίασης σε διάφορα σημεία, όπως για παράδειγμα στην ουρά των εισιτηρίων που συνήθως συνωστίζεται πλήθος κόσμου από νωρίς.

Ο τουριστικός τομέας στην Ελλάδα βιώνει μια αισιόδοξη φάση με την επιτυχή επέκταση των μηνών υψηλής ζήτησης στη φθινοπωρινή περίοδο του 2023. Οι θετικοί δείκτες απόδοσης καλύπτουν διάφορους τομείς όπως πληρότητα ξενοδοχείων, αεροπορικά ταξίδια και κρατήσεις, και περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα γεωγραφικής περιοχής από τα ειδυλλιακά μας νησιά μέχρι την πολυσύχναστη Αθήνα. Αυτά τα στοιχεία προσφέρουν συλλογικά μια συναρπαστική αισιοδοξία για έναν δυναμικά εξελισσόμενο ελληνικό τουριστικό τομέα που φαίνεται έτοιμος για βιώσιμη ανάπτυξη.

Μοιράσου την σελίδα:

Συμμετοχή Remi σε Εκθέσεις

Η εταιρεία μας συμμετέχει συχνά σε εκθέσεις προϊόντων, φροντίζοντας να βρίσκεται μέσα στον παλμό της αγοράς, αλλά και στην αιχμή της τεχνογνωσίας. Δείτε κάποιες απ’ τις εκθέσεις στις οποίες είχαμε συμμετοχή.

Astra

14 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 39 τ.μ.

Horizon

3 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 25 τ.μ.

Aegean

7 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 25 τ.μ.

Aeolus

9 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 12 τ.μ.

Armonia

15 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 20 τ.μ.

Μηχανισμός
Μηχανισμός
Μέγιστο μήκος
Μέγιστο μήκος
Σχήμα
Σχήμα
Αξεσουάρ
Αξεσουάρ