2299 0 48900

Καθημερινές

Δευ - Παρ

9:00 - 17:30

Το ‘’Κίνημα της Πετσέτας’’ εξυγιαίνει τις ελληνικές παραλίες

Η ασυδοσία κάποιων επιχειρηματιών που καταχράζονται τις παραλίες της χώρας μας, προκάλεσε την οργανωμένη αντίδραση κάποιων συμπολιτών μας στην Πάρο οι οποίοι δημιούργησαν το κίνημα “Κίνηση Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες – Save Paros Beaches”. Μέσω αυτού διαμαρτύρονται για το ότι, αν όχι όλες, τότε οι περισσότερες παραλίες του νησιού έχουν καταληφθεί από επιχειρήσεις που νοικιάζουν ομπρέλες και ξαπλώστρες και που σε πολλές περιπτώσεις επεκτείνουν αυθαίρετα τις άδειες που έχουν από το Δημο, καταλαμβάνουν ολόκληρους κόλπους και εμποδίζουν τους λουόμενους που δεν θέλουν να καθίσουν σε ξαπλώστρα, καταφεύγοντας μάλιστα πολλές φορές στον εκφοβισμό τους!

Τα μέλη της κίνησης αρχικά φρόντισαν να συγκετρώσουν από τη Διαύγεια όλες τις παραχωρήσεις και τις Συμβάσεις που έγιναν από το καλοκαίρι του 2022. Όπως αναφέρει μέλος της κίνησης, από τις ακριβείς συντεταγμένες της ζώνης που παραχωρείται (προς εκμετάλλευση) βρέθηκαν τεράστιες αποκλίσεις. Υπάρχουν περιπτώσεις που κάποια επιχείρηση ενώ ενοικιάζει 16 τετραγωνικά παραλίας, καταλαμβάνει και εκμεταλλεύεται 500 τετραγωνικά!

«Η Κίνηση Πολιτών Πάρου για τις Παραλίες είναι μία “από τα κάτω” συλλογικότητα πολιτών του νησιού. Μας ενώνει η έγνοια για τη συρρίκνωση του δημόσιου χώρου και ο εκτοπισμός μας από τις παραλίες του τόπου μας. Ανησυχούμε για την παγίωση της ανομίας και ασυδοσίας στις παραλίες της Πάρου από επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται τμήματα παραλιών και καταλαμβάνουν αυθαίρετα με ξαπλώστρες και ομπρέλες τον κοινόχρηστο χώρο, πολύ πέραν των ορίων που προβλέπουν οι συμβάσεις παραχώρησης που έχουν υπογράψει. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των πολιτών και επισκεπτών του νησιού μας για ελεύθερη πρόσβασης στις παραλίες που αγαπάμε. Το ελληνικό καλοκαίρι είναι κομμάτι της ψυχής μας, είναι κομμάτι της ταυτότητάς μας: ας μην επιτρέψουμε σε κανέναν να μας το πάρει!», αναφέρει στο εισαγωγικό του σημείωμα το κίνημα μέσω της ομάδας του στα social media .

Ακολούθησαν διαμαρτυρίες σε μεγάλες παραλίες της Πάρου όπου κρατώντας πετσέτες και πανό, φωνάζουν συνθήματα για ελεύθερες παραλίες.

Και από ότι φαίνεται οι φωνές τους ήταν αρκετά δυνατές καθώς έφτασαν μέχρι την Αθήνα, όπου η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, ζήτησε από την αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου την διενέργεια έρευνας για της καταγγελίες περί καταπάτησης του αιγιαλού στην Πάρο.

Σε αυτό βέβαια βοήθησαν και άλλες καταγγελίες που έγιναν αυτό το διάστημα, με τελευταία την καταγγελία καθηγητή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης ο οποίος εκδιώχθηκε από επιχείρηση σε παραλία της Καβάλας όταν αρνήθηκε με την παρέα του να κάτσει σε ομπρέλα και επέλεξε να κάτσει στην άκρη της παραλίας αφού όλος ο κοινόχρηστος χώρος είχε καταληφθεί από τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες της εν λόγω επιχείρησης.

Στο σημείο αυτό, να σημειώσουμε πως η ανάπτυξη των ομπρελών θαλάσσης, ξαπλωστρών και των θαλάσσιων μέσων αναψυχής, μπορεί να καλύπτει μέχρι το 60% του παραχωρούμενου χώρου, με τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η ελεύθερη πρόσβαση του κοινού κάθετα και παράλληλα προς τη θάλασσα και η ύπαρξη ελεύθερης ζώνης από την ακτογραμμή πλάτους τουλάχιστον πέντε (5) μέτρων.

Μέσω του κινήματος “Κίνηση Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες – Save Paros Beaches” δημιουργήθηκε και το “Κίνημα της Πετσέτας” με πανελλαδική δράση κατά της καταπάτησης των ελληνικών παραλιών από τις επιχειρήσεις με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Το κίνημα αυτό, κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς και αναμένεται να εξυγιάνει τις παραλίες και να της κάνει ξανά προσιτές για όλους τους πολίτες.

Μοιράσου την σελίδα:

Συμμετοχή Remi σε Εκθέσεις

Η εταιρεία μας συμμετέχει συχνά σε εκθέσεις προϊόντων, φροντίζοντας να βρίσκεται μέσα στον παλμό της αγοράς, αλλά και στην αιχμή της τεχνογνωσίας. Δείτε κάποιες απ’ τις εκθέσεις στις οποίες είχαμε συμμετοχή.

Astra

14 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 39 τ.μ.

Horizon

3 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 25 τ.μ.

Aegean

7 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 25 τ.μ.

Aeolus

9 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 12 τ.μ.

Armonia

15 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 20 τ.μ.

Μηχανισμός
Μηχανισμός
Μέγιστο μήκος
Μέγιστο μήκος
Σχήμα
Σχήμα
Αξεσουάρ
Αξεσουάρ