2299 0 48900

Καθημερινές

Δευ - Παρ

9:00 - 17:30

Τα Καλάβρυτα αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις τηλεπικοινωνίες

Η επερχόμενη χειμερινή τουριστική περίοδος στα Καλάβρυτα ξεκινά με πολλά υποσχόμενα σημάδια, ειδικά όσον αφορά τις προκρατήσεις. Η περιοχή, γνωστή για τη γραφική ομορφιά και την χειμωνιάτικη γοητεία της, έχει ήδη αυξήσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών, όπως αποδεικνύεται από την έντονη κίνηση κατά την εορτή της 28ης Οκτωβρίου, υποδηλώνοντας μια θετική τάση για την ερχόμενη περίοδο των Χριστουγέννων. Οι ψηφιακές πλατφόρμες κρατήσεων δείχνουν υψηλά επίπεδα πληρότητας καταλυμάτων, υποδηλώνοντας έντονη τουριστική δραστηριότητα τους επόμενους μήνες.

Σημαντική μερίδα του κοινού φαίνεται ότι έχει επιλέξει να προγραμματίσει τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του στα Καλάβρυτα πολύ νωρίτερα, παρά το κλίμα οικονομικής επιφυλακτικότητας που επικρατεί. Τα εντυπωσιακά στοιχεία των κρατήσεων υπογραμμίζουν τη θέση των Καλαβρύτων ως προτιμώμενου χειμερινού προορισμού, προσβάσιμο ακόμη και τις περιόδους αιχμής των διακοπών, όπως παρατήρησε ο κύριος Κώστας Δαφαλιάς, πρόεδρος του τοπικού συλλόγου τουριστικών καταλυμάτων, σε πρόσφατη δήλωσή του.

Σημειώθηκε μέτρια αύξηση των τιμών, περίπου 10 με 15 τοις εκατό σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Η αύξηση αυτή αποδίδεται στο αυξανόμενο κόστος της ενέργειας και των τροφίμων, παράγοντες που έχουν επηρεάσει την ευρύτερη τουριστική βιομηχανία.

Παρά την αυξανόμενη εξέχουσα θέση των Καλαβρύτων στον εθνικό τουριστικό χάρτη, ειδικά στον χειμερινό τουρισμό, η περιοχή εξακολουθεί να αντιμετωπίζει θεμελιώδεις ελλείψεις υποδομής, ιδίως στις τηλεπικοινωνίες. Αρκετές κοινότητες του Δήμου Καλαβρύτων, μεταξύ των οποίων το Μάνεσι, η Γουμένισσα, το Τρέχλο, οι Λαπάτες, η Φλάμπουρα, το Κρυονέρι, ο Μπουμπούκας και άλλες, αντιμετωπίζουν σημαντικές διαταραχές στις βασικές τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες τους τελευταίους δύο μήνες.

Από τις 27 Νοεμβρίου, αυτές οι περιοχές ήταν χωρίς υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας από έναν πάροχο και χωρίς υπηρεσία συνδρομητικής τηλεόρασης από έναν άλλο πάροχο. Το ζήτημα επεκτείνεται τόσο στη συνδεσιμότητα κινητών τηλεφώνων και στην πρόσβαση στο διαδίκτυο, όσο και στις τηλεοπτικές υπηρεσίες. Οι προσπάθειες για την αποκατάσταση των συνδέσεων ήταν διακοπτόμενες και αναξιόπιστες, με τις υπηρεσίες να αποκαθίστανται για λίγο και να αποτυγχάνουν ξανά.

Η έλλειψη σαφούς επικοινωνίας από τους παρόχους υπηρεσιών σχετικά με τη φύση του προβλήματος και το χρονοδιάγραμμα επίλυσης έχει αφήσει τους κατοίκους σε κατάσταση αβεβαιότητας. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα προκλητική για τους ηλικιωμένους σε αυτά τα χωριά, οι οποίοι στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό σε άμεσα μέσα επικοινωνίας.

Οι επαγγελματίες της περιοχής ανησυχούν επίσης για τον αντίκτυπο αυτών των τηλεπικοινωνιακών ζητημάτων στην αυξανόμενη χειμερινή τουριστική κίνηση. Η έλλειψη αξιόπιστων υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεφώνου είναι αδιανόητη για μια τουριστική περιοχή όπως τα Καλάβρυτα, ειδικά στην αρχή της περιόδου αιχμής.

Η κατάσταση επιδεινώνει περαιτέρω την πρόσφατη διακοπή της υπηρεσίας οδοντωτών σιδηροδρόμων στην περιοχή. Αυτό το τουριστικό τρένο, που μεταφέρει ετησίως πάνω από 100.000 επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό στα Καλάβρυτα, παίζει ζωτικό ρόλο στην τοπική τουριστική οικονομία, ιδιαίτερα κατά τις χειμερινές εκδρομές. Ως εκ τούτου, η διακοπή των σιδηροδρομικών υπηρεσιών αποτελεί σημαντική οπισθοδρόμηση για τον τοπικό τουριστικό τομέα.

Ο κ. Δαφαλιάς, εκφράζοντας τις ανησυχίες του, τόνισε τις καταστροφικές συνέπειες της παρατεταμένης διακοπής των σιδηροδρομικών δρομολογίων, που έχει στερήσει την περιοχή από μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Η κοινότητα προσδοκά με ανυπομονησία την επανέναρξη των εργασιών του οδοντωτού σιδηροδρόμου, ελπίζοντας για την ταχεία ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών και την επιστροφή στην κανονικότητα.

Παρά τις δυσκολίες, τα Καλάβρυτα είναι έτοιμα για μια επιτυχημένη χειμερινή τουριστική σεζόν. Πολλοί από τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή έχουν φροντίσει να επενδύσουν στις επιχειρήσεις τους έτσι ώστε να προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους επισκέπτες τους. Καθώς μετά την εποχή της πανδημίας ο κόσμος προτιμάει να γευματίζει και να απολαμβάνει τον καφέ του σε εξωτερικούς χώρους, οι επιχειρηματίες στην εστίαση έχουν τοποθετήσει ομπρέλες για εστιατόρια και καφετέριες έτσι ώστε οι πελάτες τους να απολαμβάνουν την επίσκεψη τους προστατευμένοι τόσο από τον ήλιο όσο και από την βροχή. Μάλιστα πολλοί είναι αυτοί που έχουν ενσωματώσει και συστήματα θέρμανσης για ομπρέλες έτσι ώστε να προσφέρουν ζέστη όταν η θερμοκρασία πέφτει κατά τους χειμερινούς μήνες.

Ενώ τα Καλάβρυτα με βάση τις τρέχουσες τάσεις κρατήσεων μπορούν να είναι αισιόδοξα για την επερχόμενη χειμερινή τουριστική περίοδο, αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις στις υποδομές, ιδιαίτερα στις τηλεπικοινωνίες και τις μεταφορές. Η αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση μιας ομαλής και ευχάριστης εμπειρίας για την εισροή τουριστών που αναμένεται τους επόμενους μήνες της χειμερινής σεζόν.

Μοιράσου την σελίδα:

Συμμετοχή Remi σε Εκθέσεις

Η εταιρεία μας συμμετέχει συχνά σε εκθέσεις προϊόντων, φροντίζοντας να βρίσκεται μέσα στον παλμό της αγοράς, αλλά και στην αιχμή της τεχνογνωσίας. Δείτε κάποιες απ’ τις εκθέσεις στις οποίες είχαμε συμμετοχή.

Astra

14 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 39 τ.μ.

Horizon

3 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 25 τ.μ.

Aegean

7 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 25 τ.μ.

Aeolus

9 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 12 τ.μ.

Armonia

15 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 20 τ.μ.

Μηχανισμός
Μηχανισμός
Μέγιστο μήκος
Μέγιστο μήκος
Σχήμα
Σχήμα
Αξεσουάρ
Αξεσουάρ