2299 0 48900

Καθημερινές

Δευ - Παρ

9:00 - 17:30

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στις παραλίες

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι ελληνικές αρχές έχουν διπλασιάσει τις προσπάθειές τους για τη διατήρηση του νόμου και της τάξης στα νησιά της χώρας, στοχεύοντας συγκεκριμένα τις επιχειρήσεις που ενοικιάζουν ξαπλώστρες και ομπρέλες στις παραλίες. Αυτό έρχεται μετά από μια εθνική οδηγία του Κωστή Χατζηδάκη, Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, για ενίσχυση της παρακολούθησης των παραλιών σε όλο το φάσμα. Αυτή η πρωτοβουλία εστιάζει στην ακεραιότητα των πολύτιμων φυσικών πόρων της χώρας μας αλλά και στην απρόσκοπτη πρόσβαση του κοινού σε αυτούς, καθώς και στη διατήρηση της ακεραιότητας της τουριστικής βιομηχανίας, μιας σημαντικής οικονομικής κινητήριας δύναμης για την Ελλάδα.

Μεταξύ 21 Ιουλίου και 25 Αυγούστου, διενεργήθηκαν 3.455 επιθεωρήσεις, οι οποίες αποκάλυψαν 1.081 περιπτώσεις μη συμμόρφωσης. Αυτή η προσπάθεια αντιπροσώπευε μια ολοκληρωμένη ώθηση που αφορούσε όχι μόνο τα στελέχη των Κτηματικών Υπηρεσιών αλλά και άλλα στελέχη που επανατοποθετήθηκαν για να βοηθήσουν αυτές τις επιχειρήσεις, θυσιάζοντας τις καλοκαιρινές τους άδειες. Τα μέτρα ενορχηστρώθηκαν υπό τον στενό συντονισμό της, της Γενικής Γραμματέως Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νάγιας Κόλλια.

Την περίοδο από τις 12 Αυγούστου έως τις 25 Αυγούστου σημειώθηκαν επιπλέον 1.225 έλεγχοι σε ιδιώτες και επιχειρήσεις που διαχειρίζονται υπηρεσίες παραλίας. Οι έλεγχοι αυτοί οδήγησαν στον εντοπισμό 340 παραβιάσεων, οι οποίες προστέθηκαν στις 749 παραβάσεις που εντοπίστηκαν κατά τον προηγούμενο κύκλο από τις 21 Ιουλίου έως τις 7 Αυγούστου. Οι έλεγχοι ήταν ενδελεχείς, στοχεύοντας σε 41 διακριτά περιφερειακά τμήματα, ιδίως σε τουριστικά hotspot.

Για παράδειγμα, στην Πιερία έγιναν έλεγχοι σε 168 επιχειρήσεις να μπαίνουν στο προσκήνιο, ενώ στην Κρήτη ο αριθμός ήταν 123. Η Νάξος υποβλήθηκε σε 71 ελέγχους και επανέλεγχους και αυτό είχε ως αποτέλεσμα κάποια ιδιαίτερα τιμωρητικά αποτελέσματα. Ο Εισαγγελέας Κυκλάδων, Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, επέβλεψε 11 συλλήψεις μόνο στη Νάξο, κυρίως για κατοχικές παραβιάσεις στην παραλία που αφορούσαν την παράνομη τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων.

Για την αντιμετώπιση των παραβιάσεων που παρατηρήθηκαν, οι κατά τόπους Κτηματικές Υπηρεσίες έχουν λάβει οδηγίες για μια σειρά από ποινές που δύναται να υποβάλλουν. Αυτές περιλαμβάνουν την επιβολή προστίμων, τον εξαναγκασμό της αφαίρεσης παράνομα τοποθετημένων ομπρελοκαθισμάτων, την κατεδάφιση μη εξουσιοδοτημένων κατασκευών εντός κοινών παράκτιων ζωνών και —σε ακραίες περιπτώσεις— την κίνηση αυτόματων νομικών διαδικασιών κατά των υπεύθυνων επιχειρήσεων. Οι επιχειρήσεις μπορούν επίσης να αντιμετωπίσουν την αποβολή από τον χώρο, υπογραμμίζοντας τη σοβαρότητα των αδικημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί από αυτούς τους ελέγχους δεν ξεκίνησαν μόνο αυτεπαγγέλτως από τις κυβερνητικές αρχές, αλλά και ως απάντηση σε εκατοντάδες καταγγελίες πολιτών. Η συμμετοχή του κοινού διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στο να λογοδοτήσουν οι φορείς εκμετάλλευσης ακτών και το υπουργείο ενθαρρύνει τη συνεχή επαγρύπνηση των πολιτών.

Το διαρκές επίπεδο ελέγχου στις παραλίες της χώρας δεν είναι απλώς μια διοικητική διαδικασία. Είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό καθώς υποδεικνύει την περίπλοκη ισορροπία που πρέπει να διατηρηθεί μεταξύ των εμπορικών δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων, της δημόσιας πρόσβασης και της διατήρησης του περιβάλλοντος.

Επενδύοντας στην αυστηρή εποπτεία, η Ελλάδα στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα για τη δέσμευσή της στον βιώσιμο τουρισμό και το κράτος δικαίου, προστατεύοντας όχι μόνο το δικό της μέλλον αλλά και τις εμπειρίες εκατομμυρίων επισκεπτών που συμβάλλουν στην ευημερία της χώρας μας.

Στο εξής, οι έλεγχοι δεν θα εξασθενίσουν. Μάλιστα, θα συνεχιστούν από τον Σεπτέμβριο και μετά, με ιδιαίτερη προσοχή στους τουριστικούς προορισμούς υψηλής επισκεψιμότητας. Ο πρωταρχικός στόχος, όπως τονίζεται από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, είναι τριπλός. Να εξασφαλιστεί η τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεων εκ μέρους των επιχειρήσεων, να προασπιστούν τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών για δωρεάν πρόσβαση στην παραλία και να διατηρηθεί η φήμη του τουριστικού τομέα της Ελλάδας.

Μοιράσου την σελίδα:

Συμμετοχή Remi σε Εκθέσεις

Η εταιρεία μας συμμετέχει συχνά σε εκθέσεις προϊόντων, φροντίζοντας να βρίσκεται μέσα στον παλμό της αγοράς, αλλά και στην αιχμή της τεχνογνωσίας. Δείτε κάποιες απ’ τις εκθέσεις στις οποίες είχαμε συμμετοχή.

Astra

14 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 39 τ.μ.

Horizon

3 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 25 τ.μ.

Aegean

7 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 25 τ.μ.

Aeolus

9 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 12 τ.μ.

Armonia

15 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 20 τ.μ.

Μηχανισμός
Μηχανισμός
Μέγιστο μήκος
Μέγιστο μήκος
Σχήμα
Σχήμα
Αξεσουάρ
Αξεσουάρ