2299 0 48900

Καθημερινές

Δευ - Παρ

9:00 - 17:30

Στα ύψη οι κρατήσεις στους χειμερινούς προορισμούς

Καθώς πλησιάζει ο Δεκέμβριος, η τουριστική βιομηχανία στη χώρα μας σημειώνει μια αξιοσημείωτη αύξηση στις προκρατήσεις για τους χειμερινούς προορισμούς της, ιδιαίτερα σε δημοφιλείς ορεινές περιοχές. Αυτή η τάση είναι ενδεικτική μιας έντονης αναζωπύρωσης του χειμερινού τουρισμού, με αυξανόμενη προτίμηση για μεγαλύτερα ακίνητα φιλοξενίας και αντίστοιχη αύξηση του κόστους διαμονής. Έτσι οι κρατήσεις και οι τιμές θα είναι ιδιαίτερα υψηλές στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με το Ελληνικό Δίκτυο E-Real Estates, 20 από τους 28 δημοφιλείς ορεινούς προορισμούς έχουν ήδη ποσοστά προκράτησης άνω του 80 τοις εκατό. Αυτή η άνοδος αναμένεται να συνεχιστεί, φτάνοντας στο πλήρες 100 τοις εκατό τις επόμενες ημέρες, ειδικά σε εκείνες τις ορεινές περιοχές όπου η διαθεσιμότητα εξακολουθεί να υπάρχει. Αυτή η τάση υπογραμμίζει την αυξανόμενη γοητεία των χειμερινών προορισμών της Ελλάδας, που προσφέρουν ένα μείγμα γραφικής ομορφιάς και μοναδικών πολιτιστικών εμπειριών.

Συγκεκριμένες τοποθεσίες όπως τα Καλάβρυτα, η Δημητσάνα, η Βυτίνα και η Στεμνίτσα οδηγούν σε αυτή την τάση. Τα Καλάβρυτα έχουν ήδη φτάσει στο 90 τοις εκατό της προκράτησης, ενώ η Δημητσάνα έχει κλείσει πλήρως με 100 τοις εκατό προκράτηση για ακίνητα που είναι διαθέσιμα για βραχυχρόνια ενοικίαση, όπως το Airbnb. Η Βυτίνα δεν είναι πολύ πίσω με το 93 τοις εκατό των καταλυμάτων να έχουν ήδη κρατηθεί και η Στεμνίτσα έχει φτάσει στο 88 τοις εκατό το ποσοστό κρατήσεων της. Αυτή η υψηλή ζήτηση αντανακλά τη γοητεία και την ελκυστικότητα αυτών των προορισμών, προσφέροντας γραφικά τοπία και μια ήρεμη απόδραση από τη φασαρία της πόλης.

Αυξήθηκε επίσης ο αριθμός των νέων προορισμών που προσελκύουν τουρίστες. Λεβίδι και Καρύταινα, για παράδειγμα, είναι σχεδόν πλήρως κρατημένες, με το Λεβίδι στο 90 τοις εκατό και την Καρύταινα στο πλήρες 100 τοις εκατό. Άλλοι προορισμοί, όπως η Καλαμπάκα και το Καρπενήσι, έχουν επίσης ποσοστά σχεδόν πλήρους πληρότητας.

Ο κύριος Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλήνιου Δικτύου E-Real Estates, σημειώνει ότι η φετινή χειμερινή σεζόν ξεκίνησε με πολύ αισιόδοξα σημάδια τόσο για τον κλάδο των βραχυχρόνιων ενοικίων όσο και για τους ορεινούς ξενοδόχους. Τα ποσοστά πληρότητας το διήμερο στις 28 Οκτωβρίου έφτασαν το 100 τοις εκατό σε όλους τους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς, δείγμα της αυξανόμενης δημοτικότητας αυτών των περιοχών.

Πολλοί άνθρωποι έχουν προγραμματίσει τις διακοπές των Χριστουγέννων από νωρίς φέτος, μια τάση που αποδίδεται στην εκτεταμένη περίοδο των διακοπών. Για παράδειγμα, οι διακοπές των Χριστουγέννων από τις 22 έως τις 26 Δεκεμβρίου προσφέρουν μια ευκαιρία απόδρασης τεσσάρων ή πέντε ημερών.

Στην Αράχωβα, δημοφιλή χειμερινό προορισμό, οι προκρατήσεις για την περίοδο των Χριστουγέννων είναι ήδη υψηλές και κυμαίνονται από 73 τοις εκατό στα περιφερειακά καταλύματα έως 87 τοις εκατό στο κέντρο του χωριού. Το κόστος διαμονής σε αυτές τις περιοχές ποικίλλει, με τέσσερις διανυκτερεύσεις κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων να ξεκινά από 815€ για 65 τ.μ. τόπος κατοικίας.

Στο Μέτσοβο, μια άλλη περιζήτητη χειμερινή τοποθεσία, το κόστος διαμονής για τέσσερις διανυκτερεύσεις τα Χριστούγεννα ξεκινά από 907€ για 41 τ.μ. τόπος κατοικίας. Αυτή η τιμή αντικατοπτρίζει την ελκυστικότητα της περιοχής ως χειμερινή απόδραση και την ποιότητα των προσφερόμενων καταλυμάτων.

Τα Ιωάννινα, γνωστά για την παραδοσιακή χειμωνιάτικη γοητεία τους, γνωρίζουν έντονη κίνηση και πλήρεις κρατήσεις για την περίοδο των Χριστουγέννων. Με 501 καταχωρημένα ανεξάρτητα ακίνητα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, τα Ιωάννινα προσφέρουν μια ποικιλία επιλογών για τους τουρίστες που αναζητούν μια χειμερινή απόδραση.

Αντίστοιχα, άλλοι προορισμοί όπως τα Καλάβρυτα, ο Νομός Αρκαδίας (συμπεριλαμβανομένης της Δημητσάνας, της Βυτίνας, της Στεμνίτσας και των Λαγκάδια) και νέοι χριστουγεννιάτικοι προορισμοί όπως το Λεβίδι, η Ζάτουνα, η Καρύταινα και η Βλαχέρνα έχουν υψηλά ποσοστά προκράτησης, ορισμένοι που φτάνουν το 100 τοις εκατό.

Αυτή η τάση δεν περιορίζεται στους παραδοσιακούς χειμερινούς προορισμούς. Ακόμα και λιγότερο γνωστά μέρη αποκτούν ενδιαφέρον λόγω της μεγάλης ζήτησης, μπαίνοντας σταδιακά στον χάρτη των χειμερινών ορεινών προορισμών. Το καλό οδικό δίκτυο που συνδέει αυτές τις περιοχές με μεγάλες πόλεις όπως η Αθήνα έχει παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτή την ανάπτυξη, καθιστώντας αυτούς τους προορισμούς πιο προσιτούς και ελκυστικούς τόσο για διακοπές όσο και για μικρότερες χειμερινές αποδράσεις. Ως εκ τούτου, οι διάφορες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους προορισμούς αυτούς, έχουν φροντίσει να επενδύσουν τόσο στις εγκαταστάσεις όσο και στις υπηρεσίες τους. Πολλές επιχειρήσεις εστίασης για παράδειγμα, φροντίζουν να τοποθετούν ομπρέλες βαρέως τύπου για εστιατόρια και καφετέριες για να προστατεύουν τους πελάτες τους από τις ξαφνικές εναλλαγές του καιρού που κυρίως τον χειμώνα, είναι συχνές. Μάλιστα αρκετές τοποθετούν και θέρμανση στις ομπρέλες, προσφέροντας έτσι μια άνετη παραμονή στους πελάτες ακόμα και σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Τα έξοδα διαμονής σε αυτούς τους προορισμούς ποικίλλουν, με τις τιμές για τέσσερις διανυκτερεύσεις τα Χριστούγεννα να κυμαίνονται από 524€ έως 1.268€, κυρίως για μεγαλύτερα αρχοντικά περίπου 100-120 τ.μ. Το Καρπενήσι, αγαπημένο στους Αθηναίους και κατοίκους γειτονικών νομών, είναι επίσης γεμάτο κρατήσεις για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Άλλοι προορισμοί όπως η Καλαμπάκα, γνωστή για τη θρησκευτική της σημασία λόγω των Μετεώρων, και τα βουνά της Μαγνησίας, όπως η Μακρινίτσα, η Πορταριά, η Ζαγορά, οι Μηλιές και η Βυζίτσα, έχουν επίσης υψηλές τιμές προκράτησης.

Συμπερασματικά, καθώς διανύουμε την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, οι προκρατήσεις σε αυτούς τους χειμερινούς προορισμούς αναμένεται να φτάσουν το 100 τοις εκατό, με τις τιμές να παρουσιάζουν ανοδική τάση. Η αύξηση αυτή οφείλεται εν μέρει στην προτίμηση για μεγαλύτερα ακίνητα, όπου το κόστος διαμονής μπορεί να ξεπεράσει τα 350 ευρώ ανά διανυκτέρευση. Το φαινόμενο αυτό αντανακλά την αυξανόμενη απήχηση των χειμερινών προορισμών της Ελλάδας, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες και προσελκύοντας τουρίστες όχι μόνο για τις διακοπές αλλά για τις χειμερινές αποδράσεις γενικότερα.

Μοιράσου την σελίδα:

Συμμετοχή Remi σε Εκθέσεις

Η εταιρεία μας συμμετέχει συχνά σε εκθέσεις προϊόντων, φροντίζοντας να βρίσκεται μέσα στον παλμό της αγοράς, αλλά και στην αιχμή της τεχνογνωσίας. Δείτε κάποιες απ’ τις εκθέσεις στις οποίες είχαμε συμμετοχή.

Astra

14 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 39 τ.μ.

Horizon

3 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 25 τ.μ.

Aegean

7 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 25 τ.μ.

Aeolus

9 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 12 τ.μ.

Armonia

15 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 20 τ.μ.

Μηχανισμός
Μηχανισμός
Μέγιστο μήκος
Μέγιστο μήκος
Σχήμα
Σχήμα
Αξεσουάρ
Αξεσουάρ