2299 0 48900

Καθημερινές

Δευ - Παρ

9:00 - 17:30

Οι προτιμήσεις των Βορειοελλαδίτων για τα Χριστούγεννα

Την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων, οι Βορειοελλαδίτες εκδρομείς έχουν επιδείξει έντονο ενθουσιασμό για ταξίδια, τόσο εντός όσο και εκτός των ελληνικών συνόρων, όπως αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας και Θράκης Θεολόγης Βύρων. Φέτος, σημειώθηκε αξιοσημείωτη αύξηση 25 τοις εκατό στις κρατήσεις διακοπών σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, υπογραμμίζοντας μια ισχυρή ανάκαμψη του ταξιδιωτικού ενδιαφέροντος μετά το lockdown της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο κύριος Βύρων επισημαίνει ότι οι κάτοικοι της Βόρειας Ελλάδας, που εξακολουθούν να ξετυλίγονται από την περιοριστική εμπειρία του lockdown της πανδημίας, εκδηλώνουν αμείωτη και ολοένα και πιο έντονη επιθυμία για ταξίδια. Αυτή η παρόρμηση παραμένει παρά τις διάφορες εσωτερικές προκλήσεις σε διαφορετικούς τομείς και τις περίπλοκες διεθνείς γεωπολιτικές εξελίξεις. Σύμφωνα με τα ευρήματα του Συνδέσμου, το 60 τοις εκατό των παραθεριστών επέλεξε διεθνείς προορισμούς για τα Χριστούγεννα, το 30 τοις εκατό για την Πρωτοχρονιά και το 10 τοις εκατό για το φεστιβάλ των Φώτων.

Σημαντική τάση φέτος είναι η δυναμική αναζωπύρωση των ταξιδιωτών ηλικίας 55 ετών και άνω, οι οποίοι επιλέγουν ενεργά προορισμούς εντός και εκτός Ελλάδας. Δημοφιλείς διεθνείς πόλεις όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, η Βαρκελώνη, η Μαδρίτη, η Ρώμη και το Μιλάνο είναι μεταξύ των κορυφαίων επιλογών. Επιπλέον, υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον για ταξίδια μεταξύ των φοιτητών άνω των 19 ετών, ιδιαίτερα σε προορισμούς όπως το Λονδίνο, το Παρίσι και η Ρώμη.

Οι τουριστικοί πράκτορες έχουν εκπλαγεί ευχάριστα από το γρήγορο ξεπούλημα των περιηγήσεων σε εξωτικές και μακρινές τοποθεσίες όπως η Τυνησία, η Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ, ο Καναδάς, η Νέα Υόρκη και το χωριό του Άγιου Βασίλη στη Λαπωνία. Αυτές οι οργανωμένες αεροπορικές εκδρομές, που κυμαίνονται από 9 έως 12 ημέρες, είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στην ηλικιακή ομάδα 30-50. Η περσινή χρονιά σηματοδότησε τη δυναμική είσοδο αυτής της κατηγορίας εκδρομέων και φέτος το ενδιαφέρον τους για τέτοιου είδους ταξίδια έχει αυξηθεί εντυπωσιακά.

Η επιτυχία αυτών των ταξιδιών μπορεί επίσης να αποδοθεί στις πρόσθετες προσπάθειες των ταξιδιωτικών πρακτόρων για την κάλυψη των ειδικών αναγκών των ταξιδιωτών. Για παράδειγμα, τα πακέτα συχνά περιλαμβάνουν υπηρεσίες για τη δημιουργική ενασχόληση μικρών παιδιών σε ξενοδοχεία, επιτρέποντας στους γονείς να απολαμβάνουν τις εμπειρίες τους χωρίς άγχος. Για τους μεμονωμένους ταξιδιώτες, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να διασφαλίζεται ότι αποτελούν μέρος μιας ομάδας που ταιριάζει στις προτιμήσεις τους.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας και Θράκης τονίζει τον αναντικατάστατο ρόλο του ταξιδιωτικού πράκτορα στον σύγχρονο κόσμο. Παρά τις τεχνολογικές εξελίξεις, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες προσφέρουν εξατομικευμένη προσοχή, εξασφαλίζοντας ασφαλείς και ευχάριστες ταξιδιωτικές εμπειρίες, συμπεριλαμβανομένης της 24ωρης υποστήριξης καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Συμβουλεύει τους πιθανούς ταξιδιώτες να επιλέξουν πρακτορεία που συνδέονται με τον Σύνδεσμο Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας και Θράκης για μια ομαλή εμπειρία.

Όσον αφορά τα αεροπορικά ταξίδια, η Βιέννη βρίσκεται στην κορυφή της λίστας ως ο πιο δημοφιλής προορισμός μεταξύ των Βορειοελλαδίτων ταξιδιωτών, ακολουθούμενη από τη Βουδαπέστη, την Πράγα, το Λονδίνο, το Παρίσι, τη Βαρκελώνη, τη Ρώμη, τη Σικελία, την Κύπρο και το Ντουμπάι. Για όσους προτιμούν τις γειτονικές χώρες, προορισμοί όπως η Σόφια και το Μπάνσκο στη Βουλγαρία και το Βουκουρέστι στη Ρουμανία, παραμένουν δημοφιλείς επιλογές. Αυτές οι αεροπορικές εκδρομές, διάρκειας τεσσάρων έως έξι ημερών, κοστολογούνται στα περσινά επίπεδα, καθώς οι τουριστικοί πράκτορες προετοιμάζουν τα πακέτα διακοπών τους πολύ νωρίτερα.

Ο κύριος Βύρων υπογραμμίζει επίσης τη σημασία των ταξιδιωτικών πρακτόρων στην παροχή πρόσθετων υπηρεσιών, όπως η κράτηση τουριστικών αξιοθέατων σε ελκυστικές τιμές, παράλληλα με τα αεροπορικά εισιτήρια και τις κρατήσεις ξενοδοχείων.

Όσον αφορά τον οδικό τουρισμό εντός Ελλάδας, προορισμοί όπως η Αράχωβα, το Ναύπλιο, η Ελάτη και το Περτούλι, το Μέτσοβο, τα Ιωάννινα, ο Άγιος Αθανάσιος, τα Γρεβενά και η Φλώρινα κερδίζουν έδαφος. Τα ποσοστά πληρότητας για αυτές τις τοποθεσίες κυμαίνονται από 60 τοις εκατό έως 100 τοις εκατό, με τις τιμές να είναι περίπου οι μισές από εκείνες για αεροπορικές εκδρομές, γεγονός που τις καθιστά ελκυστική επιλογή για πολλούς ταξιδιώτες. Σε αυτό βέβαια βοηθάει και το ότι με τις επενδύσεις που έχει κάνει η τουριστική βιομηχανία στην χώρα μας, οι επισκέπτες εξασφαλίζεται ότι θα έχουν μια άνετη φιλοξενία, παντός καιρού. Ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις εστίασης, λαμβάνοντας υπόψη τη προτίμηση του κόσμου, ιδίως μετά την πανδημία, να απολαμβάνει τον καφέ του και το φαγητό του στους εξωτερικούς χώρους, φροντίζουν να προμηθεύονται και να τοποθετούν επαγγελματικές ομπρέλες για εστιατόρια και καφετέριες. Μάλιστα πολλές από αυτές, εγκαθιστά και θέρμανση στις ομπρέλες έτσι ώστε ανεξάρτητα από τους βαθμούς που δείχνει το θερμόμετρο, οι επισκέπτες να απολαμβάνουν την ημέρα ή τη βραδιά τους στη ζέστη.

Μοιράσου την σελίδα:

Συμμετοχή Remi σε Εκθέσεις

Η εταιρεία μας συμμετέχει συχνά σε εκθέσεις προϊόντων, φροντίζοντας να βρίσκεται μέσα στον παλμό της αγοράς, αλλά και στην αιχμή της τεχνογνωσίας. Δείτε κάποιες απ’ τις εκθέσεις στις οποίες είχαμε συμμετοχή.

Astra

14 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 39 τ.μ.

Horizon

3 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 25 τ.μ.

Aegean

7 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 25 τ.μ.

Aeolus

9 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 12 τ.μ.

Armonia

15 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 20 τ.μ.

Μηχανισμός
Μηχανισμός
Μέγιστο μήκος
Μέγιστο μήκος
Σχήμα
Σχήμα
Αξεσουάρ
Αξεσουάρ