2299 0 48900

Καθημερινές

Δευ - Παρ

9:00 - 17:30

Οι πρώτες προβλέψεις για τη νέα χρονιά

Η ελληνική τουριστική βιομηχανία γνωρίζει μια αξιοσημείωτη άνοδο, με το έτος 2023 να ολοκληρώνεται με άκρως επιτυχημένη νότα. Οι δείκτες υποδηλώνουν ότι αυτή η θετική τάση πρόκειται να συνεχιστεί και το 2024. Παρόλο που εκκρεμούν τα τελικά επίσημα στατιστικά στοιχεία για το 2023, τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν ένα πιθανό νέο ρεκόρ τόσο στις αφίξεις τουριστών όσο και στα έσοδα, με προσδοκίες για περίπου 34 εκατομμύρια διεθνείς επισκέπτες και περίπου 20 δισεκατομμύρια ευρώ σε έσοδα από ταξίδια.

Κατά το 2023, οι Έλληνες ξενοδόχοι αύξησαν σημαντικά τις τιμές τους. Αυτή η αύξηση των τιμών, σε συνδυασμό με την αύξηση του κόστους των αεροπορικών εισιτηρίων, οδήγησε σε πιο ακριβά οργανωμένα ταξιδιωτικά πακέτα, με κάποια αύξηση έως και 40 τοις εκατό. Ως απάντηση σε αυτή τη μεταβολή των τιμών, οι ξένοι τουρίστες, οι οποίοι είχαν επιδοθεί σε πλούσιες δαπάνες κατά τις διακοπές τους το 2022, υιοθέτησαν μια πιο συνετή προσέγγιση το 2023. Πολλοί τουρίστες περιόρισαν τις δαπάνες τους στα βασικά, μια αλλαγή που επηρέασε κυρίως τις τοπικές επιχειρήσεις εστίασης, καταστήματα λιανικής, και παρόχους εκδρομών. Οι περισσότεροι τουρίστες προτίμησαν να χρησιμοποιήσουν τις προσφορές των all inclusive πακέτων τους, αποφεύγοντας πρόσθετα έξοδα για φαγητό ή ψώνια. Παρά το γεγονός ότι οι ξενοδόχοι κερδίζουν περισσότερα λόγω των υψηλότερων τιμών και των ισχυρών ποσοστών πληρότητας, αυτά τα αυξημένα έσοδα αντισταθμίστηκαν από την αύξηση των επιτοκίων των δανείων, το ακριβές κόστος προϊόντων και τα αυξημένα έξοδα προσωπικού.

Η τουριστική περίοδος του 2023 στην Ελλάδα αντιμετωπίστηκε με αισιοδοξία, εν μέρει επηρεασμένη από την απροσδόκητη σύγκρουση μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ, η οποία φαινομενικά ωφέλησε τον ελληνικό τουρισμό καθώς η χώρα θεωρείται ασφαλής και σταθερός προορισμός στην περιοχή.

Ενόψει του 2024, η τουριστική περίοδος αναμένεται να ξεκινήσει τον Μάρτιο, με πάνω από ένα εκατομμύριο προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις από το εξωτερικό. Η Γερμανία ηγείται ως πρωτογενής αγορά, ακολουθούμενη από την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ενώ η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη θα είναι βασικοί προορισμοί, άλλες περιοχές θα υποδεχτούν επίσης διεθνείς επισκέπτες, αν και σε μικρότερο αριθμό. Η Κρήτη αναμένει περίπου 27.000 ξένους τουρίστες τον Μάρτιο, κυρίως από τη Γερμανία. Η Ρόδος έχει προγραμματίσει 13.000 αεροπορικές θέσεις, κυρίως από Γερμανία και Αγγλία, και η Κέρκυρα αναμένει περίπου 9.000 τουρίστες από αυτές τις δύο χώρες.

Μεγάλοι ευρωπαϊκοί τουριστικοί πράκτορες επεκτείνουν τις ελληνικές προσφορές τους για το καλοκαίρι του 2024. Η Jet2, ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας της Βρετανίας, ανακοίνωσε πρόσφατα την προσθήκη τεσσάρων νέων ευρωπαϊκών προορισμών για το καλοκαίρι του 2024, συμπεριλαμβανομένων δύο στην Ελλάδα – τη Σύμη και την Αθηναϊκή Ριβιέρα. Η Jet2 σχεδιάζει να πραγματοποιήσει πτήσεις προς Σύμη και από τις 11 βάσεις της στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω της Ρόδου, προσφέροντας μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία που περιλαμβάνει διανυκτέρευση στη Ρόδο ακολουθούμενη από ταξίδι με πλοίο στη Σύμη. Για την ηπειρωτική Ελλάδα, η Jet2 θα προσφέρει επιλογές διαμονής που κυμαίνονται από τρία έως πέντε αστέρια κατά μήκος της Αθηναϊκής Ριβιέρας, καλύπτοντας περιοχές όπως η Γλυφάδα, η Βουλιαγμένη, το Λαγονήσι, η Ανάβυσσος, το Σούνιο, η Βραυρώνα, το Μάτι και ο Μαραθώνας. Με αυτές τις προσθήκες, η Jet2 θα εκτελεί πάνω από 100 δρομολόγια προς 14 ελληνικά αεροδρόμια, εξυπηρετώντας 19 προορισμούς το επόμενο καλοκαίρι.

Η TUI, ένας άλλος κορυφαίος τουριστικός πράκτορας, ανακοίνωσε μέτριες αυξήσεις στις τιμές των πακέτων για το 2024, που κυμαίνονται από 3 – 4,5 τοις εκατό πάνω από τις τιμές του 2023. Το καλοκαιρινό πρόγραμμα της TUI για το 2024 σημειώνει μια ισχυρή δυναμική πωλήσεων, με την εταιρεία να εκτιμά μια ισχυρή σεζόν σε όλες τις αγορές της. Τα πρώτα στοιχεία πωλήσεων αποκαλύπτουν ότι η TUI είχε πουλήσει το 14 τοις εκατό των πακέτων της στις αρχές Δεκεμβρίου, με τις κρατήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο για το καλοκαίρι του 2024 να ανέρχονται στο 24 τοις εκατό, περίπου 6 τοις εκατό πάνω από τις πωλήσεις του προηγούμενου έτους κατά την ίδια περίοδο.

Η Olympic Holidays, ένας Βρετανός τουριστικός πράκτορας που ειδικεύεται σε ελληνικούς προορισμούς, επέκτεινε το χαρτοφυλάκιό της για το 2024 για να συμπεριλάβει ένα νέο ελληνικό νησί και τη Ριβιέρα του Ολύμπου. Η Olympus Riviera, μια ακτογραμμή 70 χιλιομέτρων στη βάση του Ολύμπου στο νομό Πιερίας, διαθέτει γνωστές τοποθεσίες όπως η Παραλία Κατερίνης, η Ολυμπιακή Ακτή, η Λεπτοκαρυά και ο Πλαταμώνας, καθώς και σημεία με λιγότερο κόσμο. Η τιμή της Olympic Holidays για μια διαμονή επτά διανυκτερεύσεων ξεκινά από £1.439 για τη Μήλο και £968 για τη Ριβιέρα του Ολύμπου.

Αυτές οι ευοίωνες προβλέψεις μαζί με την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αποτελούν μια ευκαιρία για τη χώρα μας να επενδύσει στον τουρισμό και στις επιχειρήσεις που τον υπηρετούν. Από ανακαινίσεις στα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα, την αναβάθμιση των υπηρεσιών μέχρι και την ανανέωση του εξοπλισμού, κάθε προσπάθεια μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα. Ιδίως οι επιχειρήσεις που ενοικιάζουν ξαπλώστρες και ομπρέλες παραλίας, μπορούν να ανανεώσουν τον εξοπλισμό τους με πολυτελείς ξαπλώστρες και πολυτελείς ομπρέλες παραλίας με δείκτη προστασίας UV, σε ανταγωνιστικές τιμές, για να υποδεχτούν τους καλοκαιρινούς (και όχι μόνο) επισκέπτες παρέχοντας τους την καλύτερη δυνατή προστασία.

Μοιράσου την σελίδα:

Συμμετοχή Remi σε Εκθέσεις

Η εταιρεία μας συμμετέχει συχνά σε εκθέσεις προϊόντων, φροντίζοντας να βρίσκεται μέσα στον παλμό της αγοράς, αλλά και στην αιχμή της τεχνογνωσίας. Δείτε κάποιες απ’ τις εκθέσεις στις οποίες είχαμε συμμετοχή.

Astra

14 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 39 τ.μ.

Horizon

3 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 25 τ.μ.

Aegean

7 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 25 τ.μ.

Aeolus

9 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 12 τ.μ.

Armonia

15 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 20 τ.μ.

Μηχανισμός
Μηχανισμός
Μέγιστο μήκος
Μέγιστο μήκος
Σχήμα
Σχήμα
Αξεσουάρ
Αξεσουάρ