2299 0 48900

Καθημερινές

Δευ - Παρ

9:00 - 17:30

Ο Βοριάς πήρε και σήκωσε ομπρέλες σε παραλία

Το “όσες ομπρέλες παίρνει ο άνεμος” εκτυλίχθηκε την Κυριακή 23 Ιουλίου σε παραλία στην περιοχή των Νιφορεΐκων στην Αχαΐα όταν ο δυνατός αέρας σήκωσε δύο από τις ομπρέλες επιχείρησης που δραστηριοποιείται στην εν λόγω παραλία.

Ήταν νωρίς το πρωί και στην παραλία είχαν πάει ήδη κάποιοι λουόμενοι. Αν και ήταν η πιο ζεστή μέρα του καύσωνα, οι μετεωρολόγοι είχαν προειδοποιήσει για δυνατούς βόρειους ανέμους.

Κανείς όμως δεν περίμενε την σφοδρότητα των ανέμων που πήραν και σήκωσαν κυριολεκτικά δύο από τις ομπρέλες της επιχείρησης αν και το προσωπικό φρόντισε να τις κλείσει αρκετά νωρίς. Οι ομπρέλες αυτές δυστυχώς “προσγειώθηκαν” πάνω σε δύο λουόμενους με τον ένα να μεταφέρεται στο Κέντρο Υγείας καθώς έφερε τραύματα στο κεφάλι. Εκεί του παρασχέθησαν οι πρώτες βοήθειες με τον ίδιο να παίρνει εξιτήριο λίγο αργότερα καθώς ευτυχώς τα τραύματα δεν ήταν σοβαρά.

Τα beach bar με ομπρέλες και οι παραλίες γενικότερα είναι μέρη απόλαυσης, χαλάρωσης και διασκέδασης. Ωστόσο, μέσα στο ειδυλλιακό σκηνικό, ελλοχεύει ένας πιθανός κίνδυνος που συχνά παραβλέπεται – οι ομπρέλες παραλίας. Παρά τον ουσιαστικό τους ρόλο στην παροχή σκιάς, μπορεί να γίνουν επικίνδυνες εάν δεν τις διαχειριστούμε σωστά.

Πιθανά ατυχήματα που σχετίζονται με ομπρέλα

  • Ρίψη ομπρέλας από τους δυνατούς ανέμους: Ίσως τα πιο συνηθισμένα και επικίνδυνα ατυχήματα που σχετίζονται με την ομπρέλα προκαλούνται από ξαφνικές ριπές ανέμου. Όταν δεν ασφαλίζονται σωστά, οι ομπρέλες μπορούν να σηκωθούν και να πεταχτούν, θέτοντας σημαντικό κίνδυνο για τους λουόμενους και τους υπαλλήλους σε μια παραθαλάσσια επιχείρηση.
  • Συγκρούσεις: Όταν δεν είναι σωστά τοποθετημένες ή σε συνθήκες έντονου συνωστισμού, οι άνθρωποι μπορεί να σκοντάψουν ή να χτυπήσουν το κεφάλι τους σε ομπρέλες παραλίας.
  • Τραυματισμοί από τσίμπημα: Ο μηχανισμός αναδίπλωσης ορισμένων ομπρελών μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς από τσίμπημα, εάν τα δάχτυλα πιαστούν σε αυτές κατά το άνοιγμα ή το κλείσιμο της ομπρέλας.
  • Τραυματισμοί στα μάτια: Η ακατάλληλη τοποθέτηση ή πτώση των ομπρελών μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμούς στα μάτια ή στο πρόσωπο.
  • Πτώση πόλων ομπρέλας: Οι στύλοι της ομπρέλας που δεν είναι σωστά τοποθετημένοι ή χαλαρά τοποθετημένοι μπορεί να πέσουν, οδηγώντας σε πιθανούς τραυματισμούς.

Προληπτικά μέτρα

Σωστή εγκατάσταση ομπρέλας: Να βεβαιώνεστε πάντα ότι οι ομπρέλες είναι τοποθετημένες με ασφάλεια στο έδαφος. Ο στύλος πρέπει να εισάγεται αρκετά βαθιά στην άμμο για να παρέχει σταθερότητα, ακόμη και σε συνθήκες ανέμου. Εάν είναι δυνατόν, χρησιμοποιήστε ομπρέλες που έχουν σχεδιαστεί με αεραγωγούς που επιτρέπουν στον άνεμο να περνάει, μειώνοντας την πιθανότητα να παρασυρθούν.

Τακτικός έλεγχος: Ελέγχετε τακτικά τις ομπρέλες για τυχόν σημάδια ζημιάς ή αστάθειας. Οποιαδήποτε σπασμένη ή ασταθής ομπρέλα θα πρέπει να αντικατασταθεί ή να επισκευαστεί αμέσως.

Στρατηγική Τοποθέτηση: Τοποθετήστε τις ομπρέλες με τρόπο ώστε να μην εμποδίζουν τη δίοδο των λουόμενων. Αυτό βοηθά στην ελαχιστοποίηση των περιστατικών που σχετίζονται με σύγκρουση σε αυτές.

Κλείσιμο ομπρέλας: Σε συνθήκες έντονου ανέμου ή όταν δεν χρησιμοποιούνται, οι ομπρέλες θα πρέπει να είναι κλειστές για να αποφευχθεί η ανύψωση και η εκτόξευση.

Εκπαίδευση προσωπικού: Όσον αφορά τις επιχειρήσεις που προσφέρουν σκίαση με ομπρέλες, θα πρέπει να φροντίζουν ώστε το προσωπικό να εκπαιδεύεται για το πώς να εγκαθιστά, να ανοίγει και να κλείνει σωστά τις ομπρέλες για να αποφεύγονται τραυματισμούς από σύγκρουση ή τυχαία κατάρρευση της ομπρέλας. Θα πρέπει επίσης να είναι εκπαιδευμένο για να παρέχουν άμεσες πρώτες βοήθειες σε περίπτωση ατυχήματος.

Ευαισθητοποίηση λουόμενων: Οι λουόμενοι θα πρέπει να ενημερώνονται για τους πιθανούς κινδύνους που σχετίζονται με τις ομπρέλες παραλίας. Μπορούν να εμφανίζονται ειδοποιήσεις, υπενθυμίζοντας στους πελάτες να μην τρέχουν γύρω από τις ομπρέλες και να αναφέρουν τυχόν ασταθείς ή σπασμένες ομπρέλες στο προσωπικό.

Χρήση επαγγελματικών βάσεων: Η χρήση επαγγελματικών βαρέων βάσεων ομπρελών ή σακουλών με άμμο μπορεί να προσθέσει επιπλέον σταθερότητα στις ομπρέλες θαλάσσης, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο ανατροπής τους.

Τακτικές ενημερώσεις για τις καιρικές συνθήκες: Η παρακολούθηση της πρόγνωσης του καιρού μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη διαχείριση των ομπρελών. Εάν αναμένονται ισχυροί άνεμοι ή θυελλώδης καιρός, ίσως είναι συνετό να αφαιρέσετε τις ομπρέλες προσωρινά.

Μοιράσου την σελίδα:

Συμμετοχή Remi σε Εκθέσεις

Η εταιρεία μας συμμετέχει συχνά σε εκθέσεις προϊόντων, φροντίζοντας να βρίσκεται μέσα στον παλμό της αγοράς, αλλά και στην αιχμή της τεχνογνωσίας. Δείτε κάποιες απ’ τις εκθέσεις στις οποίες είχαμε συμμετοχή.

Astra

14 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 39 τ.μ.

Horizon

3 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 25 τ.μ.

Aegean

7 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 25 τ.μ.

Aeolus

9 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 12 τ.μ.

Armonia

15 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 20 τ.μ.

Μηχανισμός
Μηχανισμός
Μέγιστο μήκος
Μέγιστο μήκος
Σχήμα
Σχήμα
Αξεσουάρ
Αξεσουάρ