2299 0 48900

Καθημερινές

Δευ - Παρ

9:00 - 17:30

Ο κοινωνικός τουρισμός επεκτείνεται και στη Ρόδο

Σε μια μετασχηματιστική κίνηση που έχει προκαλέσει την αίσθηση της ελληνικής ταξιδιωτικής κοινότητας, το νησί της Ρόδου καλωσορίστηκε επίσημα στο έγκριτο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού της χώρας που ενορχηστρώθηκε από τη ΔΥΠΑ. Αυτή η πρόσφατη ένταξη δεν επεκτείνει απλώς τη γεωγραφική εμβέλεια της πρωτοβουλίας, αλλά ενισχύει και τα οφέλη της, όλα σύμφωνα με την επίσημη Κοινή Υπουργική Απόφαση, που περιγράφεται στο ΦΕΚ με την απόφαση 75424/23-08-2023.

Επιδοτούμενες διαμονές της τάξεως του 20 τοις εκατό

Παραδοσιακά, οι προορισμοί κοινωνικού τουρισμού προσφέρουν διαμονή που μπορεί να κυμαίνεται από μία έως έξι διανυκτερεύσεις. Αυτό το πρότυπο ίσχυε για όλες τις περιοχές σε όλη την Ελλάδα με κάποιες αξιοσημείωτες εξαιρέσεις — συγκεκριμένα νησιά όπως η Λέσβος, η Χίος, η Λέρος, η Κως και ο νομός Έβρου, όπου η διαμονή μπορεί να επεκταθεί έως και δέκα νύχτες. Η Ρόδος, μαζί με τη Σάμο και τους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου- Λίμνης – Αγ. Άννας του Ν. Ευβοίας, έχει πλέον καταρρίψει αυτό το πρότυπο.

Οι νέοι κανονισμοί προτείνουν ότι οι δικαιούχοι στη Ρόδο μπορούν να απολαύσουν την διαμονή τους που θα εκτείνεται σε έως και 12 διανυκτερεύσεις. Αυτό είναι επιπλέον έξι διανυκτερεύσεις σε σύγκριση με το συμβατικό στήσιμο του προγράμματος, διπλασιάζοντας σχεδόν την πιθανή διάρκεια των διακοπών τους.

Οι τροποποιήσεις στο πρόγραμμα δεν τελειώνουν μόνο σε παρατεταμένες παραμονές. Αύξηση 20 τοις εκατό στις επιδοτούμενες τιμές θα έχουν τα καταλύματα στη Ρόδο. Με απλούς όρους, αυτό σημαίνει περισσότερα χρήματα στις τσέπες όσων προσφέρουν καταλύματα για διαμονή στο νησί, μια κίνηση που θα μπορούσε να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα και την ποικιλία των καταλυμάτων που διατίθενται στους ταξιδιώτες.

Οι αλλαγές προβλέπουν ότι η αύξηση αυτή θα ισχύει και για τη Σάμο και για τους Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντούδι-Λίμνη-Αγ. Άννας στην Βόρεια Εύβοια. Αλλά γιατί αυτή η αύξηση 20%, ίσως ρωτήσετε; Ενισχύοντας την οικονομική υποστήριξη για τα τοπικά καταλύματα, το πρόγραμμα επενδύει στρατηγικά στις γενικότερες τουριστικές υποδομές, δημιουργώντας έναν ενάρετο κύκλο βελτίωσης και έλξης για περισσότερους επισκέπτες. Κάτι που έχει τεράστια ανάγκη η τοπική τουριστική επιχειρηματικότητα στα νησιά αυτά, που τόσο δοκιμάστηκαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Ενισχύοντας τον τουρισμό σε κάποιες περιοχές και δίνοντας επιδοτήσεις στην τουριστική επιχειρηματικότητα, η εξέλιξη και η βελτίωση της τουριστικής αγοράς θα ανέβει σημαντικά. Ανακαινίσεις στα παλαιότερα καταλύματα, επενδύσεις στις επιχειρήσεις εστίασης για καλύτερα μενού και καλύτερες υπηρεσίες, επενδύσεις σε νέες επαγγελματικές ξαπλώστρες και ομπρέλες στις παραλίες που τις ενοικιάζουν, είναι μόνο κάποια από αυτά που με τη σειρά τους θα εξελιχθούν.

Η ενσωμάτωση της Ρόδου στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού και τα προνόμια που τη συνοδεύουν, εντοπίζονται στην τροποποίηση του Νόμου για τις Δημόσιες Υπηρεσίες για το πρόγραμμα επιδοτήσεων διακοπών 2023-2024. Ειδικά σχεδιασμένη τόσο για εργαζομένους όσο και για άνεργους και για τις οικογένειές τους, αυτή η πρωτοβουλία προσφέρει Κουπόνια Κοινωνικού Τουρισμού, μια μορφή επιδότησης που διευκολύνει τις οικονομικές διακοπές.

Η επικαιροποιημένη πολιτική δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα με την απόφαση 75424, της 23ης Αυγούστου 2023. Και δεν είναι απλώς μια μικρή προσαρμογή, αλλά μια σημαντική ανανέωση της τρέχουσας δομής επιδοτήσεων με στόχο να γίνουν οι διακοπές πιο προσιτές και εμπλουτισμένες.

Η ευρεία εικόνα: Ο Κοινωνικός Τουρισμός στην Ελλάδα

Ο κοινωνικός τουρισμός της Ελλάδας δεν είναι απλώς μια πολιτική. Είναι ένα όραμα για δίκαιη πρόσβαση σε έναν από τους πιο εμβληματικούς τομείς της χώρας. Τον τουρισμό. Παρέχοντας επιδοτήσεις και τώρα παρατεταμένες παραμονές σε εμβληματικές τοποθεσίες όπως η Ρόδος, το πρόγραμμα εκδημοκρατίζει την έννοια των διακοπών. Αυτό είναι ένα σαφές μήνυμα για ενθάρρυνση όχι μόνο του διεθνούς τουρισμό αλλά και του εγχώριου τουρισμού, προσφέροντας στους πολίτες της χώρας την ευκαιρία να εξερευνήσουν τα κοσμήματα της πατρίδας μας.

Τι έπεται στο μέλλον με τον Κοινωνικό Τουρισμό;

Ενώ αυτές οι τροποποιήσεις στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ είναι ένα μνημειώδες βήμα, το φλέγον ερώτημα είναι: τι θα ακολουθήσει στον ορίζοντα; Θα δούμε περισσότερα νησιά να ακολουθούν τα βήματα της Ρόδου και της Σάμου; Θα μπορούσαν να αυξηθούν ακόμη περισσότερο τα ποσοστά επιδότησης ή θα μπορούσε να διευρυνθεί το φάσμα των δικαιούχων;

Οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα είναι στον αέρα, αλλά ένα είναι σίγουρο – το μέλλον του κοινωνικού τουρισμού στην Ελλάδα φαίνεται πιο λαμπρό από ποτέ.

Μοιράσου την σελίδα:

Συμμετοχή Remi σε Εκθέσεις

Η εταιρεία μας συμμετέχει συχνά σε εκθέσεις προϊόντων, φροντίζοντας να βρίσκεται μέσα στον παλμό της αγοράς, αλλά και στην αιχμή της τεχνογνωσίας. Δείτε κάποιες απ’ τις εκθέσεις στις οποίες είχαμε συμμετοχή.

Astra

14 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 39 τ.μ.

Horizon

3 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 25 τ.μ.

Aegean

7 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 25 τ.μ.

Aeolus

9 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 12 τ.μ.

Armonia

15 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 20 τ.μ.

Μηχανισμός
Μηχανισμός
Μέγιστο μήκος
Μέγιστο μήκος
Σχήμα
Σχήμα
Αξεσουάρ
Αξεσουάρ