2299 0 48900

Καθημερινές

Δευ - Παρ

9:00 - 17:30

Νέο περιστατικό ακρίβειας στη Μύκονο

Οι τουρίστες από όλο τον κόσμο συνεχίζουν να συρρέουν στη χώρα μας, αν και το καλοκαίρι πλησιάζει στο τέλος του, λόγω της παρατεταμένης ταξιδιωτικής περιόδου. Πολλοί επιλέγουν τα νησιά των Κυκλάδων, όπως τη Μύκονο, ένα νησί που φημίζεται όχι μόνο για την ομορφιά του αλλά και για ορισμένες επιχειρήσεις που χρεώνουν παράλογα υψηλές τιμές. Σημειωτέον, ένα πρόσφατο περιστατικό έφερε στο προσκήνιο μια επιχείρηση στον Πλατύ Γιαλό της Μυκόνου, η οποία έχει προκαλέσει διαμάχες από το προηγούμενο καλοκαίρι.

Ένας Ιταλός επισκέπτης μοιράστηκε το σοκ του στο TripAdvisor αφού χρεώθηκε το υπέρογκο ποσό των 711,45 ευρώ για μια απλή παραγγελία που περιελάμβανε τρεις χυμούς πορτοκαλιού, ένα Aperol Spritz και ένα μικρό πιάτο με θαλασσινά. Ο εν λόγω τουρίστες τους περιέγραψε με αρντικά λόγια τονίζοντας μάλιστα ότι αμαυρώνουν τη φήμη της Μυκόνου.

Δυστυχώς όμως η κακή εμπειρία του συγκεκριμένου τουρίστα δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Νωρίτερα αυτό το μήνα, ένας άλλος τουρίστας εξέφρασε την οργή του για έναν λογαριασμό 520 ευρώ που αφορούσε δύο κοκτέιλ και αυτό που αποκάλεσε «αηδιαστικό καλαμάρι».

Η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει συγκεντρώσει μια πληθώρα αρνητικών κριτικών, με αποτέλεσμα το ίδιο το TripAdvisor να προειδοποιεί τους πιθανούς πελάτες σχετικά με τη διεξαγωγή περαιτέρω έρευνας πριν προγραμματίσουν μια επίσκεψη. Η συνολική βαθμολογία του καταλύματος ανέρχεται σε ένα θλιβερό 2/5.

Το παράπονο του Ιταλού πελάτη, υποστηριζόμενο από την αναρτημένη απόδειξή του, έληξε με μια σύσταση στους συνταξιδιώτες να εξερευνήσουν πιο προσιτές επιλογές στο νησί. Σκέφτηκε μάλιστα να καταγγείλει το θέμα στην αστυνομία, αλλά περιοριζόταν από τον χρόνο καθώς έπρεπε να επιστρέψει στο πλοίο.

Προς υπεράσπιση της επιχείρησης, ο ιδιοκτήτης υποστηρίζει ότι η τιμολόγησή του ευθυγραμμίζεται με την ποιότητα που προσφέρουν. Το γενικό μήνυμα για τους τουρίστες παραμένει: κάντε την έρευνά σας και να θυμάστε ότι οι υπέρογκες τιμές δεν εγγυώνται πάντα την ποιότητα.

Ωστόσο, ενώ υπάρχουν επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται την έκρηξη του τουρισμού, αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετά καταστήματα και επιχειρήσεις στο νησί εκτιμούν την πελατεία τους, προσφέροντας τιμές που αντανακλούν την ποιότητα των υπηρεσιών.

Οι πλατφόρμες με κριτικές πελατών παρέχουν συχνά ανεκτίμητες πληροφορίες που αφορούν μεταξύ άλλων και τις τιμές που χρεώνουν οι επιχειρήσεις.

Γιατί όμως η Μύκονος είναι ένα από τα πιο ακριβά νησιά στην Ελλάδα;

Υψηλή ζήτηση: Η Μύκονος είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο, γνωστή για τις εκπληκτικές παραλίες, τη ζωντανή νυχτερινή ζωή και τη γοητευτική παλιά πόλη. Η υψηλή ζήτηση συχνά οδηγεί σε αυξημένες τιμές.

Luxury Reputation: Με τα χρόνια, η Μύκονος έχει χτίσει μια φήμη ως προορισμός πολυτελείας, προσελκύοντας εύπορους ταξιδιώτες, διασημότητες και jet-setters. Οι επιχειρήσεις καλύπτουν αυτό το high-end τμήμα της αγοράς και οι τιμές προσαρμόζονται ανάλογα.

Εποχιακός Τουρισμός: Η Μύκονος έχει εποχική τουριστική επιχείρηση, με την πλειοψηφία των τουριστών να την επισκέπτονται τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι επιχειρήσεις έχουν ένα σύντομο χρονικό περιθώριο για να αξιοποιήσουν το μεγαλύτερο μέρος του ετήσιου εισοδήματός τους, το οποίο μπορεί να ωθήσει τις τιμές προς τα πάνω.

Εισαγόμενα αγαθά: Όντας νησί, πολλά αγαθά, ειδικά μη τοπικά προϊόντα, πρέπει να εισάγονται. Αυτό μπορεί να αυξήσει το κόστος το οποίο στη συνέχεια μετακυλίεται στους καταναλωτές. Ιδίως με την άνοδο του πληθωρισμού και την αύξηση στα καύσιμα, τα κόστη μεταφοράς έχουν δυστυχώς σημειώσει θεαματική άνοδο.

Πλειστηριασμοί για χρήσεις παραλίας: Τα κομμάτια παραλίας που δίδονται σε επιχειρήσεις που ενοικιάζουν ξαπλώστρες και ομπρέλες, δεσμεύονται με πλειστηριασμούς. Εκεί, λόγω της τεράστιας ζήτησης, τα κόστη των προσφορών ανεβαίνουν φτάνοντας τεράστια ποσά. Οι επιχειρηματίες που πλειοδοτούν, ανεβάζουν τις τιμές ενοικίασης σε ξαπλώστρες και ομπρέλες σε πλαζ για να μπορέσουν να κάνουν απόσβεση αλλά σε κάποιες περιπτώσεις να βγάλουν ακόμα και το ελάχιστο κέρδος.

Περιορισμένος Χώρος & Πόροι: Το νησί έχει περιορισμένο χώρο και πόρους για να υποστηρίξει τον πληθυσμό του και τη μαζική εισροή τουριστών. Ως αποτέλεσμα, οι τιμές των ακινήτων μπορεί να είναι υψηλές, πράγμα που μεταφράζεται σε υψηλότερο κόστος για καταλύματα, εστιατόρια και καταστήματα.

Φόροι και λειτουργικό κόστος: Το κόστος λειτουργίας μιας επιχείρησης σε τουριστικά σημεία όπως η Μύκονος μπορεί να είναι υψηλό. Η Ελλάδα έχει επίσης υποστεί οικονομικές προκλήσεις και έχει αυξήσει ορισμένους φόρους ως απάντηση, οι οποίοι επηρεάζουν τις τιμές.

Αντιλαμβανόμενη αξία: Οι επιχειρήσεις μπορεί επίσης να χρεώνουν περισσότερα απλά επειδή μπορούν. Εφόσον οι τουρίστες φαίνεται να είναι πρόθυμοι να πληρώσουν υψηλές τιμές για την αντιλαμβανόμενη αξία του να βρίσκονται σε έναν περιζήτητο προορισμό όπως η Μύκονος, οι επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να χρεώνουν αυτές τις τιμές.

Ανταγωνισμός και διαφοροποίηση: Με πολλές επιχειρήσεις να προσπαθούν να ξεπεράσουν η μία την άλλη για να προσελκύσουν την αγορά πολυτελείας, ενδέχεται να εισαγάγουν premium υπηρεσίες, αποκλειστικές εμπειρίες ή πολυτελή προϊόντα. Αυτός ο αγώνας για την προσφορά της καλύτερης ή πιο μοναδικής εμπειρίας μπορεί να ανεβάσει τις τιμές.

Μοιράσου την σελίδα:

Συμμετοχή Remi σε Εκθέσεις

Η εταιρεία μας συμμετέχει συχνά σε εκθέσεις προϊόντων, φροντίζοντας να βρίσκεται μέσα στον παλμό της αγοράς, αλλά και στην αιχμή της τεχνογνωσίας. Δείτε κάποιες απ’ τις εκθέσεις στις οποίες είχαμε συμμετοχή.

Astra

14 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 39 τ.μ.

Horizon

3 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 25 τ.μ.

Aegean

7 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 25 τ.μ.

Aeolus

9 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 12 τ.μ.

Armonia

15 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 20 τ.μ.

Μηχανισμός
Μηχανισμός
Μέγιστο μήκος
Μέγιστο μήκος
Σχήμα
Σχήμα
Αξεσουάρ
Αξεσουάρ