2299 0 48900

Καθημερινές

Δευ - Παρ

9:00 - 17:30

Καταγγελίες για επιχειρήσεις με ξαπλώστρες και ομπρέλες

Τελευταία, όλο και περισσότερες καταγγελίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την ανεξέλεγκτη ασυδοσία πολλών επιχειρηματιών οι οποίοι παράνομα στήνουν ομπρέλες και ξαπλώστρες στις παραλίες της Ελλάδας.

Στην Κάρπαθο έγινε η πρώτη σύλληψη 39χρονης αλλοδαπής, η οποία είχε τοποθετήσει περισσότερες ομπρέλες και ξαπλώστρες, από αυτές που επιτρέπει ο νόμος, σε τμήμα της παραλίας στην περιοχή του Ξενώνα.

Στην Πάρο, πολλοί αγανακτισμένοι κάτοικοι του νησιού έχουν ξεσηκωθεί αντιδρώντας στα φαινόμενα ανομίας από κάποιους επιχειρηματίες που έχουν σφετεριστεί κομμάτια παραλιών τοποθετώντας ξαπλώστρες και ομπρέλες παραλίας χωρίς να έχουν εξασφαλίσει τις απαραίτητες άδειες.

Σε επίσημη καταγγελία προχώρησε και ένας καθηγητής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης ο οποίος επισκέφθηκε πρόσφατα την δημοφιλή παραλία ‘’Αμμόλοφοι’’ στη Νέα Πέραμο της Καβάλας. Εκεί, όπως αναφέρει στην καταγγελία του, είδε πως η συγκεκριμένη παραλία είχε κατακλυστεί από ξαπλώστρες συγκεκριμένης επιχείρησης με αποτέλεσμα να μην υπάρχει διαθέσιμο σημείο για ελεύθερη παραμονή στην εν λόγω παραλία. ‘Οταν εκείνος και η παρέα του βρήκαν κάποια στιγμή ένα σημείο κοντά στα βράχια για να ακουμπήσουν τα πράγματα τους και να απολαύσουν μια βουτιά στη θάλασσα, το προσωπικό της εν λόγω επιχείρησης τους προσέγγιζε ανά διαστήματα και παρά τις αλλεπάλληρες αρνήσεις εκείνου και της παρέας του, τους ζητούσαν να απομακρυνθούν από την παραλία εκτός αν επέλεγαν να κάτσουν στις ξαπλώστρες της επιχείρησης πληρώνοντας το ποσό των 7 ευρώ ανά άτομο. Πάντα κατά τα λεγόμενα του καθηγητού, κάποια στιγμή έφυγαν από την παραλία για να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Την επόμενη μέρα ο καθηγητής, όπως συνεχίζει στην καταγγελία του, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Δήμο Παγγαίου όπου υπάλληλος του Δήμου τον ενημέρωσε ότι ο Δήμος δεν έχει εκδώσει καμία άδεια μέχρι να παραχωρήσει την αρμοδιότητα της αδειοδότησης για χρήση του αιγιαλού στην Κτηματική υπηρεσία Καβάλας η οποία στη συνέχεια αρνήθηκε να του απαντήσει.

Οι καταγγελίες όμως συνεχίζονται για πολλές ακόμα περιοχές στην Ελλάδα με καταιγιστικό ρυθμό. Στα Χανιά της Κρήτης και εν μέσω της τουριστικής σεζόν, η διακήρυξη του πλειστηριακού διαγωνισμού – δημοπρασίας για την παραχώρηση θέσεων για ομπρέλες θαλάσσης, ξαπλώστρες και θαλάσσια μέσα αναψυχής σε παραλίες στα Χανιά, στην Κίσσαμο και στον Πλατανιά είχε οριστεί για τις 25 Ιουλίου! Στο μεταξύ, στις περισσότερες από αυτές τις παραλίες δραστηριοποιούνται κανονικά επιχειρηματίες ήδη από τον Απρίλιο χωρίς – σύμφωνα με τις καταγγελίες – άδεια.

Καταγγελίες έχουν γίνει και για άλλες παραβάσεις, όπως για την χρήση χωματουργικών μηχανημάτων για την διάλυση αμμοθινών πάνω στον αιγιαλό, για τη μη τήρηση των συμβάσεων για ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων πέρα από τα όρια, για κατασκευές επί της παραλίες, χρήση ηχητικών συστημάτων μεγάλης έντασης ακόμα και σε παραλίες Natura κ.ά. Στα Φαλάσαρνα μάλιστα και συγκεκριμένα στην Παχιά Άμμο (σημειώνουμε ότι η συγκεκριμένη παραλία έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura και όπως ορίζει ο Νόμος αλλά και οι συμβάσεις που έχουν υπογράψει οι επιχειρηματίες ‘’η κάλυψη δεν μπορεί να υπερβαίνει το 30% του παραχωρούμενου χώρου και εφόσον δεν επηρεάζονται οι στόχοι διατήρησης για το προστατευόμενο είδος’’) καταγγέλεται πως όχι μόνο έχουν τοποθετηθεί περισσότερες ξαπλώστρες παραλίας και ομπρέλες από αυτές που επιτρέπεται αλλά και το ότι στην προστατευόμενη αυτή παραλία πηγαινοέρχονται οχήματα ‘’γουρούνες’’ .

Σίγουρα πρέπει να στηρίζονται οι επιχειρήσεις που επιβιώνουν ενοικιάζοντας στους λουόμενους ξαπλώστρες και ομπρέλες αλλά θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και να εφαρμόζεται και η νομοθεσία που έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να προστατεύει τόσο τις επιχειρήσεις όσο και τους πολίτες και το περιβάλλον.

Μοιράσου την σελίδα:

Συμμετοχή Remi σε Εκθέσεις

Η εταιρεία μας συμμετέχει συχνά σε εκθέσεις προϊόντων, φροντίζοντας να βρίσκεται μέσα στον παλμό της αγοράς, αλλά και στην αιχμή της τεχνογνωσίας. Δείτε κάποιες απ’ τις εκθέσεις στις οποίες είχαμε συμμετοχή.

Astra

14 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 39 τ.μ.

Horizon

3 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 25 τ.μ.

Aegean

7 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 25 τ.μ.

Aeolus

9 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 12 τ.μ.

Armonia

15 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 20 τ.μ.

Μηχανισμός
Μηχανισμός
Μέγιστο μήκος
Μέγιστο μήκος
Σχήμα
Σχήμα
Αξεσουάρ
Αξεσουάρ