2299 0 48900

Καθημερινές

Δευ - Παρ

9:00 - 17:30

Ένα φρέσκο κύμα πολυτελούς τουρισμού έρχεται στην Ελλάδα

Οι πιο πρόσφατες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις 5 αστέρων στην Ελλάδα, προβλέπουν μια έκρηξη στον τουρισμό υψηλής ποιότητας.

Καθώς η τουριστική περίοδος της χώρας μας πλησιάζει στο τέλος της, ο ορίζοντας φαίνεται ακόμη πιο φωτεινός για την επόμενη χρονιά. Φημισμένη για τις συναρπαστικές τοποθεσίες της όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Ρόδος, η Ελλάδα ετοιμάζεται να επαναπροσδιορίσει τα πολυτελή ταξίδια στο εσωτερικό της. Νέες επενδύσεις σε ξενοδοχειακές αναπτύξεις 5 αστέρων βρίσκονται στα σκαριά, από τις Κυκλάδες μέχρι τα Δωδεκάνησα και τα Ιόνια νησιά, καθώς και την ηπειρωτική χώρα.

Οι κύριοι παίκτες ποντάρουν την αξίωσή τους με αρκετές γνωστές αλυσίδες ξενοδοχείων να εκμεταλλεύονται τη στιγμή. Συγκεκριμένα, η Mitsis Hotels αναλαμβάνει ένα τεράστιο έργο ύψους 250 εκατ. ευρώ στη Μύκονο. Η πρωτοβουλία έλαβε πρόσφατα έγκριση από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων, διευρύνοντας περαιτέρω το ήδη εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιό τους που περιλαμβάνει ακίνητα όπως το έργο Αφάντου στη Ρόδο.

Οι Κυκλάδες φαίνεται να τραβούν περισσότερο τα φώτα της δημοσιότητας. Στο luxury league εντάσσεται και η Νάξος, το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. Οι αρχές του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έδωσαν πρόσφατα το πράσινο φως για ένα πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα στην περιοχή Κάμπος/Πολίχνη στο Σαγκρί. Η Σαντορίνη, ένα άλλο στολίδι των Κυκλάδων, υποδέχτηκε ένα νέο ξενοδοχείο με το όνομα Aegean Blue στην Οία Θήρας, το οποίο δόθηκε πρόσφατα σε ένα διώροφο κτίριο 11 δωματίων.

Μεγάλες είναι και οι επενδύσεις και στα Δωδεκάνησα. Η Ρόδος και η Κως βιώνουν επίσης ένα κύμα εξελίξεων 5 αστέρων. Στην περιοχή Λαχανιά της Ρόδου, χορηγήθηκε προέγκριση για ξενοδοχείο υψηλού επιπέδου που διαθέτει επιπλωμένα διαμερίσματα και πισίνες. Στην Κω, το ξενοδοχείο Utopia Blue σχεδιάζει επέκταση που θα αυξήσει τη χωρητικότητά του από 50 σε 276 κλίνες.

Τα νησιά του Ιονίου δεν μένουν πίσω. Ένα νέο ακίνητο στο Μεγανήσι Λευκάδας βρίσκεται υπό έλεγχο για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ). Ονομάζεται “Amphithrite” και το ξενοδοχείο θα είναι ένα κλασικό κατάλυμα 5 αστέρων που ανήκει στην κατηγορία των boutique hotels.

Αντιμετώπιση περιβαλλοντικών ανησυχιών

Οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στον ρυθμό αυτών των έργων. Πολλοί βρίσκονται επί του παρόντος είτε στο στάδιο της διαβούλευσης είτε στο τελικό στάδιο έγκρισης. Η διασφάλιση της βιωσιμότητας δεν είναι απλώς μια υποχρέωση, αλλά και ένα σημείο πώλησης για πολλά από αυτά τα εγχειρήματα.

Νέες επιχειρήσεις στήνονται και στην ηπειρωτική χώρα. Δίπλα στα νησιά, προορισμοί της ηπειρωτικής χώρας όπως το Πόρτο Χέλι και η Πύλος αναδεικνύονται ως hotspot πολυτελείας. Ένα πολυτελές κατάλυμα από τη Six Senses 60 δωματίων στο Πόρτο Χέλι, προγραμματισμένο για το 2025, στοχεύει να αναβαθμίσει τα πρότυπα με την πιστοποίηση Leed Silver για βιωσιμότητα.

Αρκετά μακροπρόθεσμα έργα είναι επίσης πρωτοσέλιδα. Στην Χερσόνησο Βαρκό της Δημοτικής Ενότητας της Πάλαιρου, ένα τεράστιο θέρετρο με 116 βίλες και 45 τουριστικές κατοικίες πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο του το 2026. Το 5 αστέρων Mandarin Oriental που τέθηκε πρόσφατα σε λειτουργία στο Costa Navarino στοχεύει να θέσει ψηλά τον πήχη για τον βιώσιμο τουρισμό.

Η HIG Capital, μια αμερικανική εταιρεία επενδύσεων, επιδιώκει επίσης να επεκτείνει το ελληνικό χαρτοφυλάκιό της. Αυτήν τη στιγμή αναζητούν ευκαιρίες στη Ρόδο, την Κέρκυρα και την Κρήτη. Η αλυσίδα ξενοδοχείων Zeus International, από την άλλη, λανσάρισε με επιτυχία τα νέα της ακίνητα 5 αστέρων αυτή τη σεζόν σε Χαλκιδική και Κρήτη.

Ο τουρισμός πολυτελείας, που χαρακτηρίζεται από ανέσεις υψηλής ποιότητας, εξατομικευμένες υπηρεσίες και εξαιρετικές εμπειρίες, έχει γίνει ένα σημαντικό τμήμα της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας και προωθεί με διάφορους τρόπους την ευρύτερη τουριστική αγορά.

Αυξημένα έσοδα: Οι τουρίστες πολυτελείας συνήθως ξοδεύουν περισσότερο από το μέσο όρο των τουριστών. Επενδύουν σε κορυφαίες εμπειρίες, μένουν σε καταλύματα υψηλής ποιότητας, δειπνούν σε γκουρμέ εστιατόρια και επιδίδονται σε αποκλειστικές εκδρομές. Αυτή η υψηλή δαπάνη συμβάλλει σημαντικά στην τοπική οικονομία και υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων που σχετίζονται με τον τουρισμό.

Προσέλκυση επισκεπτών υψηλού προφίλ: Οι πολυτελείς προορισμοί προσελκύουν συχνά διασημότητες, μεγιστάνες επιχειρήσεων και επιρροές. Η παρουσία και η υποστήριξή τους (ειδικά στη σημερινή εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης) μπορεί να φέρει μεγάλη προσοχή σε έναν προορισμό.

Ανάπτυξη υποδομών: Η ζήτηση για πολυτελή καταλύματα και εμπειρίες οδηγεί συχνά στην ανάπτυξη καλύτερων μεταφορικών εγκαταστάσεων, βελτιωμένων δημόσιων χώρων αλλά και στην επένδυση των τουριστικών επιχειρήσεων σε καλύτερες υποδομές και υπηρεσίες. Για παράδειγμα, οι επιχειρήσεις που ενοικιάζουν ξαπλώστρες και ομπρέλες εξωτερικού χώρου, επενδύουν σε αξιόπιστες, επαγγελματικές ξαπλώστρες και ομπρέλες πολυτελείας έτσι ώστε να προσφέρουν στους πελάτες τους μια μοναδική και άνετη διαμονή στην παραλία.

Δημιουργία θέσεων εργασίας: Οι εγκαταστάσεις και οι υπηρεσίες υψηλού επιπέδου απαιτούν εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό, που οδηγεί σε ευκαιρίες κατάρτισης και ανάπτυξης για τους τοπικούς πληθυσμούς. Αυτές οι θέσεις εργασίας συχνά πληρώνονται καλύτερα από τη μέση εργασία που σχετίζεται με τον τουρισμό, συμβάλλοντας στη βελτίωση του τοπικού βιοτικού επιπέδου.

Η ανερχόμενη ξενοδοχειακή σκηνή 5 αστέρων στην Ελλάδα σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον τουριστικό τομέα της χώρας. Με μεγάλες επενδύσεις, αυστηρό σχεδιασμό και εστίαση στη βιωσιμότητα, η Ελλάδα είναι έτοιμη να επαναπροσδιορίσει τον τουρισμό πολυτελείας σε παγκόσμια κλίμακα.

Μοιράσου την σελίδα:

Συμμετοχή Remi σε Εκθέσεις

Η εταιρεία μας συμμετέχει συχνά σε εκθέσεις προϊόντων, φροντίζοντας να βρίσκεται μέσα στον παλμό της αγοράς, αλλά και στην αιχμή της τεχνογνωσίας. Δείτε κάποιες απ’ τις εκθέσεις στις οποίες είχαμε συμμετοχή.

Astra

14 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 39 τ.μ.

Horizon

3 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 25 τ.μ.

Aegean

7 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 25 τ.μ.

Aeolus

9 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 12 τ.μ.

Armonia

15 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 20 τ.μ.

Μηχανισμός
Μηχανισμός
Μέγιστο μήκος
Μέγιστο μήκος
Σχήμα
Σχήμα
Αξεσουάρ
Αξεσουάρ