2299 0 48900

Καθημερινές

Δευ - Παρ

9:00 - 17:30

Ελικόπτερο του Λιμενικού παρέσυρε ξαπλώστρες και ομπρέλες σε παραλία

Σε ένα ανησυχητικό περιστατικό τραυματίστηκε μία 42χρονη αλλοδαπή υπήκοος στην παραλιακή πόλη του Πλαταμώνα στην Πιερία. Το περιστατικό συνέβη αργά το απόγευμα του Σαββάτου 28 Οκτωβρίου κοντά στην ακτογραμμή. Ένα ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος που πετούσε σε χαμηλό ύψος ήταν καταλυτικό, καθώς η γειτνίαση του με το έδαφος είχε ως αποτέλεσμα να παρασυρθούν ομπρέλες παραλίας και ξαπλώστρες. Αυτά τα ιπτάμενα αντικείμενα βρίσκονταν μπροστά από μια τοπική επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος, αν και δεν διευκρινίστηκαν λεπτομέρειες για την εγκατάσταση αυτή.

Η τραυματίας είναι μια 42χρονη γυναίκα που κατάγεται από το Ουζμπεκιστάν. Μετά το συγκλονιστικό γεγονός, μεταφέρθηκε αμέσως στο Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου για την παροχή πρώτων βοηθειών. Ευτυχώς, τα τραύματά της δεν ήταν αρκετά σοβαρά ώστε να δικαιολογούν περαιτέρω νοσηλεία.

Στο σημείο έσπευσαν εκπρόσωποι της τοπικής Λιμενικής Αρχής για να εκτιμήσουν την κατάσταση. Στη συνέχεια, ξεκίνησε τυπική έρευνα από το Αστυνομικό Τμήμα Διο-Ολύμπου Πιερίας βάσει του άρθρου 314 του Ποινικού Κώδικα, που αφορά σωματικές βλάβες που προκλήθηκαν από αμέλεια.

Η σοβαρότητα του περιστατικού τράβηξε την προσοχή του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη. Ενημερώθηκε για τα γεγονότα και στη συνέχεια έδωσε απευθείας εντολή στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος να διεξαχθεί επίσημη ένορκη διοικητική έρευνα για να εξεταστούν προσεκτικά οι συνθήκες γύρω από αυτό το ατυχές γεγονός.

Δεδομένης της σοβαρότητας ενός κρατικού ελικοπτέρου που προκαλεί ζημιά σε πολίτες, ειδικά σε δημόσιο χώρο όπως μια παραλία, το περιστατικό εγείρει ερωτήματα σχετικά με τα πρωτόκολλα ασφαλείας και τις ευθύνες του Λιμενικού Σώματος. Η εν εξελίξει έρευνα στοχεύει να καταλήξει στο βάθος αυτών των ανησυχιών, όχι μόνο για να αποδείξει τη λογοδοσία αλλά και για να αποτρέψει παρόμοια επεισόδια στο μέλλον.

Περιστατικά όπως αυτά δεν θέτουν απλώς άμεσους κινδύνους αλλά και μακροπρόθεσμα ερωτήματα σχετικά με τη δημόσια ασφάλεια. Ήταν το ελικόπτερο σε μια βασική επιχείρηση που απαιτούσε τόσο χαμηλό ύψος πτήσης; Υπήρχαν κατάλληλοι έλεγχοι ασφαλείας; Αυτά είναι μερικά από τα κρίσιμα ερωτήματα στα οποία αναμένεται να απαντήσει η ένορκη διοικητική εξέταση.

Ενώ τα σωματικά τραύματα που υπέστη η γυναίκα από το Ουζμπεκιστάν δεν ήταν απειλητικά για τη ζωή, το περιστατικό χρησιμεύει ως μια έντονη υπενθύμιση των πιθανών κινδύνων που μπορεί να προκύψουν ακόμη και σε φαινομενικά ειρηνικά περιβάλλοντα. Καθώς η επίσημη έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, πολλοί αναμένουν τα αποτελέσματα με κομμένη την ανάσα, αναζητώντας διαβεβαιώσεις ότι οι δημόσιοι χώροι που συχνάζουν είναι όσο ασφαλείς θα έπρεπε. Αυτή η υπόθεση χρησιμεύει ως λυδία λίθος για το πόσο σοβαρά αντιμετωπίζουν οι ελληνικές αρχές τέτοια περιστατικά και ποια μέτρα θα ληφθούν για να διασφαλιστεί ότι δεν θα επαναληφθούν.

Μοιράσου την σελίδα:

Συμμετοχή Remi σε Εκθέσεις

Η εταιρεία μας συμμετέχει συχνά σε εκθέσεις προϊόντων, φροντίζοντας να βρίσκεται μέσα στον παλμό της αγοράς, αλλά και στην αιχμή της τεχνογνωσίας. Δείτε κάποιες απ’ τις εκθέσεις στις οποίες είχαμε συμμετοχή.

Astra

14 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 39 τ.μ.

Horizon

3 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 25 τ.μ.

Aegean

7 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 25 τ.μ.

Aeolus

9 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 12 τ.μ.

Armonia

15 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 20 τ.μ.

Μηχανισμός
Μηχανισμός
Μέγιστο μήκος
Μέγιστο μήκος
Σχήμα
Σχήμα
Αξεσουάρ
Αξεσουάρ