2299 0 48900

Καθημερινές

Δευ - Παρ

9:00 - 17:30

Εγκαίνια για δύο ακόμα πάρκα τσέπης στην Αττική

Τα πάρκα είναι από καιρό η πηγή ζωής των αστικών περιβαλλόντων, παρέχοντας απαραίτητους χώρους πρασίνου τόσο για την οικολογική ισορροπία όσο και για την ευημερία της κοινότητας. Συνεχίζοντας την αποστολή της να κάνει τις πόλεις πιο βιώσιμες, η Procter & Gamble (P&G) συνεργάστηκε με τον Οργανισμό Earth και διάφορους τοπικούς φορείς για την εισαγωγή δύο νέων πάρκων τσέπης στις γειτονιές της Αττικής, Νέο Ηράκλειο και Κορυδαλλό. Αυτές οι πρόσφατες πρωτοβουλίες έρχονται ως μέρος του ευρύτερου προγράμματος της P&G, «Δημιουργούμε πάρκα τσέπης, κάνουμε τις πόλεις μας πιο βιώσιμες». Η ακόλουθη έκθεση εμβαθύνει στις ιδιαιτερότητες αυτών των νέων προσθηκών, εξετάζοντας τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά και τις βιώσιμες πρακτικές που τις διαφοροποιούν από άλλες αστικές περιοχές πρασίνου.

Μια αξιοσημείωτη πτυχή των έργων των πάρκων τσέπης είναι η δέσμευση για οικολογική βιωσιμότητα. Κάθε στοιχείο της διαδικασίας σχεδιασμού και κατασκευής ενσωματώνει αρχές τόσο της βιωσιμότητας όσο και της κυκλικής οικονομίας. Επιπλέον, τα περισσότερα από τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή είναι είτε επαναχρησιμοποιούνται ή είναι φιλικά προς το περιβάλλον, γεγονός που αποτελεί παράδειγμα συνειδητής προσπάθειας για την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Ζαΐμη στην οδό Πράσινου Λόφου, το νέο πάρκο τσέπης στο Νέο Ηράκλειο εκτείνεται σε έκταση 1.160 τετραγωνικών μέτρων. Αυτό που ξεχωρίζει αυτό το πάρκο είναι η ποικιλία των εγκαταστάσεων αναψυχής που έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμεύουν ως σημεία εστίασης της κοινότητας. Μεταξύ αυτών είναι ένα πεδίο πετάνκ διαστάσεων 4 x 15 μέτρων, ένα παιχνίδι τρίλιζα, μια δοκός ισορροπίας και ένα παιχνίδι τούνελ.

Για να συμπληρώσει αυτά τα μοναδικά χαρακτηριστικά, το πάρκο είναι επίσης επιπλωμένο με πρακτική αστική υποδομή. Πάγκοι τοποθετούνται στρατηγικά σε όλη την περιοχή, καλώντας τους επισκέπτες να ξεκουραστούν. Το πάρκο περιλαμβάνει επίσης ένα σιντριβάνι και κάδους απορριμμάτων, ενισχύοντας τη χρησιμότητά του και τη φιλικότητα προς τον χρήστη. Επιπλέον, το πάρκο έχει εμπλουτιστεί με μια ποικιλία από περισσότερα από 360 δέντρα και φυτά, μετατρέποντάς το σε μια καταπράσινη αστική όαση και παρέχοντας σκιά εκεί όπου δεν υπάρχουν ομπρέλες ή άλλα συστήματα σκίασης όπως πέργκολες ή τέντες.

Το πάρκο τσέπης στο Δήμο Κορυδαλλού αποτελεί άλλη μια συναρπαστική περίπτωση. Αυτό το πάρκο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ιάσονος και Ρήγα Φεραίου και καλύπτει μια συγκριτικά μικρότερη έκταση 380 τετραγωνικών μέτρων. Παρά το μικρότερο μέγεθός του, μπορεί να υπερηφανεύεται για το δικό του σετ εξειδικευμένου εξοπλισμού αναψυχής και άσκησης, συμπεριλαμβανομένου ενός γυμναστικού οργάνου και μιας πέργκολας που ως σύστημα σκίασης παρέχει σκιά ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που ο ήλιος είναι πιο καυτός. Αυτά τα χαρακτηριστικά παρέχουν μια μοντέρνα αισθητική ενώ παράλληλα ενθαρρύνουν τη σωματική δραστηριότητα των κατοίκων.

Περισσότερα από 300 δέντρα και φυτά έχουν φυτευτεί εδώ, επιλεγμένα προσεκτικά για να ευδοκιμήσουν κάτω από τις συγκεκριμένες περιβαλλοντικές συνθήκες της περιοχής. Αυτό όχι μόνο ενισχύει την οπτική έλξη της γειτονιάς αλλά συμβάλλει και στην οικολογική της υγεία.

Αυτές οι δύο πρόσφατες προσθήκες συμβάλλουν σημαντικά στην ευρύτερη πρωτοβουλία για τη δημιουργία πιο βιώσιμων αστικών χώρων. Σε λιγότερο από τρία χρόνια έχουν δημιουργηθεί 22 πάρκα τσέπης σε διάφορες γειτονιές σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Λάρισα. Σωρευτικά καλύπτουν συνολική έκταση 8.700 τετραγωνικών μέτρων και έχουν οδηγήσει στη φύτευση πάνω από 12.150 δέντρων και φυτών.

Τα νεοσύστατα πάρκα τσέπης στο Νέο Ηράκλειο και τον Κορυδαλλό χρησιμεύουν ως υποδείγματα για το πώς ο προσεκτικός σχεδιασμός και οι βιώσιμες πρακτικές μπορούν να βελτιώσουν ριζικά τους αστικούς χώρους. Από τις εξειδικευμένες εγκαταστάσεις αναψυχής τους μέχρι τα οικολογικά σχέδιά τους, αυτά τα πάρκα είναι πολύ περισσότερα από απλά κομμάτια πράσινου – είναι κοινοτικοί κόμβοι, οικολογικά καταφύγια και σύμβολα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης. Καθώς το δίκτυο των πάρκων τσέπης συνεχίζει να αναπτύσσεται, υπογραμμίζουν τη μεταμορφωτική δύναμη των καλοσχεδιασμένων, βιώσιμων χώρων πρασίνου για την ενίσχυση της ευημερίας της κοινότητας και της περιβαλλοντικής υγείας.

Μοιράσου την σελίδα:

Συμμετοχή Remi σε Εκθέσεις

Η εταιρεία μας συμμετέχει συχνά σε εκθέσεις προϊόντων, φροντίζοντας να βρίσκεται μέσα στον παλμό της αγοράς, αλλά και στην αιχμή της τεχνογνωσίας. Δείτε κάποιες απ’ τις εκθέσεις στις οποίες είχαμε συμμετοχή.

Astra

14 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 39 τ.μ.

Horizon

3 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 25 τ.μ.

Aegean

7 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 25 τ.μ.

Aeolus

9 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 12 τ.μ.

Armonia

15 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 20 τ.μ.

Μηχανισμός
Μηχανισμός
Μέγιστο μήκος
Μέγιστο μήκος
Σχήμα
Σχήμα
Αξεσουάρ
Αξεσουάρ