2299 0 48900

Καθημερινές

Δευ - Παρ

9:00 - 17:30

Αναμένεται ο διαγωνισμός για δημιουργία του μεγαλύτερου πάρκου στην Αθήνα

Το επερχόμενο έργο στην Αθήνα, που έχει προγραμματιστεί για διαγωνισμό στις 9 Δεκεμβρίου, σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην αστική ανάπτυξη και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Αυτή η φιλόδοξη πρωτοβουλία περιλαμβάνει τη δημιουργία του μεγαλύτερου πάρκου στην Αθήνα, που θα εκτείνεται σε μια αξιόλογη έκταση 215 στρεμμάτων στην περιοχή του Ελαιώνα. Το έργο αυτό αποτελεί μέρος της ευρύτερης πρωτοβουλίας «Διπλή Ανάπλαση», η οποία στοχεύει στην αναζωογόνηση των αστικών χώρων και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες.

Με έναν σημαντικό προϋπολογισμό της τάξεως των 37,2 εκατ. ευρώ, το έργο περιλαμβάνει ολοκληρωμένο σχέδιο εξωραϊσμού και αξιοποίησης κοινόχρηστων χώρων στην ευρύτερη περιοχή της Διπλής Ανάπλασης, συμπεριλαμβανομένου του Ναυτικού Οχυρού στον Ελαιώνα. Αυτή η σημαντική οικονομική δαπάνη υπογραμμίζει τη δέσμευση των αρχών να μεταμορφώσουν το αστικό τοπίο της Αθήνας, προωθώντας πιο πράσινους και πιο βιώσιμους χώρους.

Είναι σημαντικό ότι το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με οικονομική υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή η συμφωνία χρηματοδότησης υπογραμμίζει τη συλλογική προσπάθεια σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την υποστήριξη έργων βιώσιμης αστικής ανάπτυξης που συμβάλλουν στη συνολική ανθεκτικότητα και ανάκαμψη των πόλεων.

Το έργο του πάρκου στον Ελαιώνα είναι μία από τις δύο μεγάλες παρεμβάσεις που συμπληρώνουν την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού. Οι παρεμβάσεις αυτές επικεντρώνονται στην ανάπτυξη κοινόχρηστων χώρων πρασίνου στις περιοχές Διπλής Ανάπλασης και Βοτανικού, ενσωματώνοντας απρόσκοπτα τη φύση και την αναψυχή στον αστικό ιστό.

Ο σχεδιασμός του πάρκου είναι προνοητικός, προτείνοντας έναν πολυλειτουργικό χώρο που καλύπτει ποικίλες ανάγκες και προτιμήσεις. Η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, η αναψυχή και οι ήπιες αθλητικές δραστηριότητες είναι κεντρικές για το σχεδιασμό του πάρκου, διασφαλίζοντας ότι λειτουργεί ως μια ευέλικτη αστική όαση για όλους τους επισκέπτες. Το πάρκο θα διαθέτει εκτεταμένους χώρους πρασίνου, κήπους βροχής, μονοπάτια πεζοπορίας, πλατείες και χώρους σκηνής, καθένα από τα οποία έχει σχεδιαστεί προσεκτικά για να βελτιώσει την εμπειρία των επισκεπτών.

Επιπλέον, το πάρκο θα περιλαμβάνει μια σειρά από εγκαταστάσεις που ενθαρρύνουν την ενεργητική και παθητική αναψυχή. Σχεδιάζεται ένα μικρό αμφιθέατρο, παιδικές χαρές από φυσικά υλικά, πάρκο σκύλων και κτιριακές εγκαταστάσεις όπως αναψυκτήρια, τουαλέτες και αποθήκες εργαλείων. Οι λάτρεις των σπορ θα εκτιμήσουν τα γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, τένις, βόλεϊ και τένις επί χόρτου, καθώς και χώρους για ελεύθερο στίβο και άλλες δραστηριότητες. Αυτές οι εγκαταστάσεις θα είναι δωρεάν και ανοιχτές στο κοινό, με ελαφριές κατασκευές που συνδυάζονται άψογα με το φυσικό περιβάλλον. Με την τοποθέτηση διάφορων συστημάτων σκίασης, όπως τέντες και πέργκολες, αλλά και με ομπρέλες καφετέριας σε νευραλγικά σημεία του πάρκου καθώς και στα αναψυκτήρια, οι επισκέπτες του πάρκου θα μπορούν να το απολαμβάνουν παντός καιρού.

Βασική πτυχή της ανάπτυξης του πάρκου είναι η δέσμευσή του για οικολογική βιωσιμότητα. Το σχέδιο περιλαμβάνει τη φύτευση 3.563 μεγάλων αειθαλών και φυλλοβόλων δέντρων και πάνω από 102.000 θάμνων, ενισχύοντας σημαντικά τη βιοποικιλότητα της περιοχής. Το πάρκο θα διαθέτει επίσης 18.520 τ.μ. γκαζόν, 1.560 τ.μ. μεσογειακού λιβαδιού, και 800 τ.μ. των κήπων βροχής. Επιπλέον, ένα 950 τ.μ. θα δημιουργηθεί λίμνη, η οποία θα χρησιμεύσει ως κόμβος βιοποικιλότητας και φυσικό αξιοθέατο εντός του πάρκου.

Το ακίνητο του Ναυτικού Οχυρού, που βρίσκεται στην περιοχή του Ελαιώνα και βόρεια της Ιεράς Οδού, καλύπτει περίπου 110 στρέμματα. Ο χώρος αυτός έχει χαρακτηριστεί ως χώρος πρασίνου, με εξαίρεση ορισμένα υφιστάμενα κτίρια, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα του 2010. Ο χώρος αυτός θα αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος του πάρκου, συμβάλλοντας στο συνολικό πράσινο αποτύπωμα του έργου.

Η δημιουργία αυτού του πάρκου στο δυτικό τμήμα της Αθήνας αντιπροσωπεύει μια σημαντική προσθήκη στους «πνεύμονες» πρασίνου της πόλης, ενώνοντας άλλους μεγάλους χώρους πρασίνου όπως ο Λυκαβηττός, ο Εθνικός Κήπος και η Ακαδημία Πλάτωνος. Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική στο πλαίσιο της κλιματικής κρίσης, καθώς συμβάλλει στην ανθεκτικότητα και την περιβαλλοντική θωράκιση της Αθήνας έναντι των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Ο διαγωνισμός για το έργο αυτό αναμένεται να προσελκύσει μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες, αναδεικνύοντας την κλίμακα και τη σημασία του εγχειρήματος. Το χρονοδιάγραμμα του έργου ορίζεται σε 24 μήνες, υποδεικνύοντας μια ταχεία και αποτελεσματική προσέγγιση για την υλοποίηση αυτού του οράματος. Μόλις ολοκληρωθεί, αυτό το πάρκο θα αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης της Αθήνας για βιώσιμη αστική ανάπτυξη και του ρόλου της στην προώθηση ενός πιο πράσινου, πιο ανθεκτικού μέλλοντος.

Μοιράσου την σελίδα:

Συμμετοχή Remi σε Εκθέσεις

Η εταιρεία μας συμμετέχει συχνά σε εκθέσεις προϊόντων, φροντίζοντας να βρίσκεται μέσα στον παλμό της αγοράς, αλλά και στην αιχμή της τεχνογνωσίας. Δείτε κάποιες απ’ τις εκθέσεις στις οποίες είχαμε συμμετοχή.

Astra

14 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 39 τ.μ.

Horizon

3 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 25 τ.μ.

Aegean

7 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 25 τ.μ.

Aeolus

9 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 12 τ.μ.

Armonia

15 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 20 τ.μ.

Μηχανισμός
Μηχανισμός
Μέγιστο μήκος
Μέγιστο μήκος
Σχήμα
Σχήμα
Αξεσουάρ
Αξεσουάρ