2299 0 48900

Καθημερινές

Δευ - Παρ

9:00 - 17:30

Χειμερινές αποδράσεις με το “Τουρισμός για όλους”

Σε μια πρωτοποριακή κίνηση που επαναπροσδιορίζει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τις περιόδους διακοπών, το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», πρόκειται τώρα να επεκτείνει το εύρος του πέρα από τα πολυκοσμικά, ηλιόλουστα καλοκαίρια. Το πρόγραμμα δεν είναι πια μόνο για το καλοκαίρι, σηματοδοτώντας μια αλλαγή στις επιδοτούμενες ελληνικές διακοπές.

Ενώ ιστορικά συνδέεται με την αδελφική της πρωτοβουλία, «Κοινωνικός Τουρισμός» και περιορίζεται στις καλοκαιρινές εφαρμογές, η πλατφόρμα «Τουρισμός για Όλους» αναμένεται να ανοίξει διάπλατα τις ψηφιακές της πόρτες το φθινόπωρο του 2023. Σε ανακοίνωση που έκανε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, Οι παραθεριστές θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους έως τα τέλη Σεπτεμβρίου ή ίσως αρχές Οκτωβρίου. Ο σκοπός? Για να επιτραπεί η έναρξη των πρώτων κρατήσεων για χειμερινές διακοπές είτε εντός του Οκτωβρίου είτε από τον Νοέμβριο και μετά.

Ποιος μπορεί να ξεπακετάρει τις μπότες του χιονιού;

Ας μιλήσουμε για το ποιοι θα πληρούν τα κριτήρια. Με βάση το ΦΕΚ του περασμένου έτους, υπάρχει ένα λεπτομερές κριτήριο με βάση το εισόδημα για τον εντοπισμό πιθανών δικαιούχων του προγράμματος. Εδώ είναι η σύνοψη:

Για άγαμους και μονογονονεικές οικογένειες: Επιτρέπεται μέγιστο εισόδημα 16.000 €. Κλιμακώνεται ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών: 17.500 € για ένα παιδί, 19.000 € για δύο, 21.000 € για τρία και ανώτατο όριο στα 26.000 € για πολύτεκνες οικογένειες.

Για Οικογένειες (Έγγαμες ή με Σύμφωνο Συμβίωσης): Χωρίς παιδιά, το ανώτατο εισόδημα ορίζεται στις 28.000€. Με ένα παιδί, το ανώτατο όριο αυξάνεται στα 29.500 €. με δύο παιδιά, 31.000 €; και με τρεις 33.000€. Οι πολύτεκνες οικογένειες μπορούν να έχουν εισοδήματα έως 38.000€.

Πιθανή αλλαγή του προγράμματος: Αναθεωρημένα κριτήρια και μεγαλύτερα κουπόνια

Λέγεται ότι τα σημεία αναφοράς ενδέχεται να μην έχουν ακόμα καθοριστεί. Μια μικρή αύξηση του ποσού του κουπονιού -πιθανόν από 150 € σε 200 €- εξετάζεται ενεργά. Επιπλέον, τα άτομα με αναπηρία ενδέχεται να δουν την αξία των κουπονιών τους να εκτοξεύεται στα 400 ευρώ.

Επιπλέον, υπάρχει στο τραπέζι μια πιο διαφοροποιημένη προσέγγιση για την επιλεξιμότητα. Εκτός από τα εισοδηματικά κριτήρια, θα μπορούσαν σύντομα να τεθούν στο παιχνίδι κοινωνικοί παράγοντες, με το βλέμμα να είναι στραμμένο στην προτεραιότητα για τις μονογονεϊκές οικογένειες και τις πολύτεκνες οικογένειες μεταξύ άλλων κοινωνικών ομάδων.

Σύμφωνα με προηγούμενες δηλώσεις του πρώην υπουργού Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, δεν πρόκειται για ένα σχέδιο φλας. Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει έως το 2025, προσφέροντας μακροπρόθεσμο ορίζοντα για επιδοτούμενες διακοπές.

Γιατί αυτό έχει σημασία;

Η μετάβαση από την εστίαση του προγράμματος μόνο για το καλοκαίρι σε μια διαθεσιμότητα όλο το χρόνο είναι εμβληματική και επιφέρει μια βαθύτερη πολιτιστική αλλαγή. Αναγνωρίζει ότι ο τουρισμός δεν θα πρέπει να είναι μια εποχιακή υπόθεση, αλλά μια συνεχής πηγή απόλαυσης, εξερεύνησης και, κυρίως, οικονομικής δραστηριότητας. Το διευρυμένο χρονικό πλαίσιο και τα πιθανώς προσαρμοσμένα κριτήρια ενισχύουν την εμβέλεια του προγράμματος, καθιστώντας τη χαρά του ταξιδιού πιο περιεκτική και προσβάσιμη.

Συμπερασματικά

Καθώς ο χειμώνας πλησιάζει, τα όνειρά σας για ελληνικές διακοπές δεν χρειάζεται πλέον να αδρανοποιούν. Είτε πρόκειται για καλοκαιρινές διακοπές κάτω από ομπρέλες στις γραφικές παραλίες της Ελλάδας, είτε για χειμωνιάτικες διακοπές στα υπέροχα χειμερινά τοπία, το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» ανοίγει έναν κόσμο όπου ο καθένας, ανεξάρτητα από τις οικονομικές του συνθήκες, μπορεί να είναι ταξιδεύει και να απολαμβάνει τις διακοπές του κάνοντας ένα διάλειμα από την καθημερινότητα. Ετοιμάστε λοιπόν τις αιτήσεις σας για το φθινόπωρο και ετοιμαστείτε να εξερευνήσετε την Ελλάδα όπως ποτέ άλλοτε—αυτή τη φορά με χειμωνιάτικο παλτό και μπότες!

Μοιράσου την σελίδα:

Συμμετοχή Remi σε Εκθέσεις

Η εταιρεία μας συμμετέχει συχνά σε εκθέσεις προϊόντων, φροντίζοντας να βρίσκεται μέσα στον παλμό της αγοράς, αλλά και στην αιχμή της τεχνογνωσίας. Δείτε κάποιες απ’ τις εκθέσεις στις οποίες είχαμε συμμετοχή.

Astra

14 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 39 τ.μ.

Horizon

3 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 25 τ.μ.

Aegean

7 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 25 τ.μ.

Aeolus

9 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 12 τ.μ.

Armonia

15 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 20 τ.μ.

Μηχανισμός
Μηχανισμός
Μέγιστο μήκος
Μέγιστο μήκος
Σχήμα
Σχήμα
Αξεσουάρ
Αξεσουάρ