2299 0 48900

Καθημερινές

Δευ - Παρ

9:00 - 17:30

Αύξηση του καταρράκτη στις νέες ηλικίες

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ειδικοί με τα περιστατικά καταρράκτη να αυξάνονται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια και μάλιστα να “χτυπάνε” άτομα παραγωγικής ηλικίας.

Ο καταρράκτης έχει συνυφαστεί με την τρίτη ηλικία καθώς είναι συνήθως αποτέλεσμα της φυσικής διαδικασίας γήρανσης. Τα τελευταία χρόνια όμως, η επιστημονική κοινότητα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου με τη νόσο του καταρράκτη να εμφανίζεται σε άτομα παραγωγικής ηλικίας, ακόμα και σε άτομα 40 ετών!

Οι ειδικοί τονίζουν ότι ένας από τους σοβαρούς λόγους για αυτή την κατάσταση, είναι ο ήλιος.

Η έκθεση στο ηλιακό φως, και συγκεκριμένα στην υπεριώδη (UV) συστατική του, έχει συνδεθεί με την εμφάνιση του καταρράκτη. Ο καταρράκτης είναι η θόλωση του φακού στο μάτι, που οδηγεί σε μείωση της όρασης.

Η υπεριώδης ακτινοβολία από τον ήλιο μπορεί να προκαλέσει βλάβη στις πρωτεΐνες του φακού του ματιού. Αυτή η βλάβη μπορεί να προκαλέσει τη συσσώρευση των πρωτεϊνών μεταξύ τους, σχηματίζοντας θόλωση στον φακό ή καταρράκτη.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι καταρράκτη και ένας τύπος, που ονομάζεται φλοιώδης καταρράκτης, έχει συσχετιστεί ιδιαίτερα με την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία. Οι φλοιώδεις καταρράκτες ξεκινούν ως λευκές αδιαφάνειες στην περιφέρεια του φακού και εκτείνονται προς το κέντρο του φακού.

Το φως του ήλιου, επομένως, παίζει ρόλο στην ανάπτυξη ορισμένων περιπτώσεων καταρράκτη στα μάτια. Για την προστασία των ματιών σας, συνιστάται:

Φοράτε γυαλιά ηλίου: Να φοράτε πάντα γυαλιά ηλίου που μπλοκάρουν το 100% της υπεριώδους ακτινοβολίας όταν βρίσκεστε έξω κατά τη διάρκεια της ημέρας, ακόμα κι αν δεν έχει ιδιαίτερα ήλιο. Η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί ακόμα να φτάσει στα μάτια σας τις συννεφιασμένες μέρες ή μέσω ανακλώμενων επιφανειών όπως το νερό ή η άμμος.

Χρησιμοποιήστε ειδικά προστατευτικά γυαλιά: Εάν η εργασία σας περιλαμβάνει μεγάλη έκθεση στο ηλιακό φως, χρησιμοποιήστε ειδικά προστατευτικά γυαλιά UV. Αυτό είναι επίσης σημαντικό εάν αφιερώνετε πολύ χρόνο κάνοντας υπαίθριες δραστηριότητες, ειδικά μέσα ή κοντά σε νερό ή χιόνι, που μπορεί να αντανακλούν και να εντείνουν το φως του ήλιου.

Φορέστε καπέλο: Ένα καπέλο με φαρδύ γείσο μπορεί να εμποδίσει το ηλιακό φως να φτάσει στα μάτια σας.

Αναζητάτε την σκιά: Κατά την διάρκεια της παραμονής σας σε εξωτερικούς χώρους, στην παραλία, στην πισίνα ή σε καταστήματα εστίασης, φροντίστε να κάθεστε κάτω από ομπρέλες ή συστήματα σκίασης. Όταν αυτά δεν είναι διαθέσιμα, προσπαθήστε να κάθεστε κάτω από δέντρα ή άλλες πηγές σκιάς.

Οι τακτικές οφθαλμολογικές εξετάσεις μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην έγκαιρη ανίχνευση του καταρράκτη, βελτιώνοντας τις πιθανότητες αποτελεσματικής θεραπείας.

Μοιράσου την σελίδα:

Συμμετοχή Remi σε Εκθέσεις

Η εταιρεία μας συμμετέχει συχνά σε εκθέσεις προϊόντων, φροντίζοντας να βρίσκεται μέσα στον παλμό της αγοράς, αλλά και στην αιχμή της τεχνογνωσίας. Δείτε κάποιες απ’ τις εκθέσεις στις οποίες είχαμε συμμετοχή.

Astra

14 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 39 τ.μ.

Horizon

3 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 25 τ.μ.

Aegean

7 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 25 τ.μ.

Aeolus

9 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 12 τ.μ.

Armonia

15 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 20 τ.μ.

Μηχανισμός
Μηχανισμός
Μέγιστο μήκος
Μέγιστο μήκος
Σχήμα
Σχήμα
Αξεσουάρ
Αξεσουάρ