2299 0 48900

Καθημερινές

Δευ - Παρ

9:00 - 17:30

Στα πάνω του ο οδικός τουρισμός στην Ελλάδα

Με τον πληθωρισμό και τα κόστη στην ενέργεια να έχουν χτυπήσει κόκκινο, είναι πλέον γεγονός πως τα κόστη των αεροπορικών και των ακτοπλοικών εισιτηρίων είναι απλησίαστα. Τα ακτοπλοικά εισιτήρια για την μετάφορά μιας τετραμελούς οικογένειας με αυτοκίνητο ισοδυναμούν ακόμα και με ένα μισθό και όταν κάποιος συνυπολογίζει σε αυτά και τα κόστη διαμονής και σίτισης, καταλαβαίνει ότι εάν θέλει να κάνει διακοπές, θα πρέπει να επιλέξει την ηπειρωτική χώρα έναντι της νησιωτικής. Πράγματι, το ταξίδι με το αυτοκίνητο είναι κατά πολύ οικονομικότερο έναντι του ακτοπλοικού και του αεροπορικού ταξιδιού αφού το κόστος κίνησης και διοδίων μπορεί να είναι και το 1/5 για μια ίση, νοητή χιλιομετρική απόσταση.

Έτσι λοιπόν, ο οδικός τουρισμός κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, με τους Έλληνες πρωτίστως να επιλέγουν εναλλακτικούς τουριστικούς προορισμούς στους οποίους μπορούν να μεταβούν με το αυτοκίνητο τους.

Η επιλογή τους αυτή τους δικαιώνει με κάθε τρόπο, καθώς οι επιλογές τους είναι αξιόλογες και κάποιες δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις Κυκλάδες με τις οποίες ήταν συνυφασμένο το ελληνικό καλοκαίρι.

Το Λιμένι στη Λακωνία, τα Σύβοτα στη Θεσπρωτία, το Γαλαξίδι στη Φωκίδα, η Πάργα στην Ήπειρο, η Πύλος στη Μεσσηνία, η γοητευτική Καβάλα στη Μακεδονία και βέβαια η Χαλκιδική, είναι μεταξύ άλλων προορισμοί που έχουν δει τον τουρισμό και την τοπική οικονομία να αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς. Με όμορφες, ειδυλλιακές παραλίες, οργανωμένες με ξαπλώστρες και ομπρέλες, ή άγριες και απομονωνμένες, με τις τοπικές τους γαστρονομικές κουλτούρες και τα όμορφα τοπία, οι προορισμοί αυτοί εδραιώθηκαν στις προτιμήσεις της τουριστικής αγοράς.

Μιλώντας για Βόρεια Ελλάδα, ορδές τουριστών από τις γειτονικές χώρες των Βαλκανίων την επισκέπτονται καθημερινά αφού σε λίγες μόλις ώρες με το αυτοκίνητο τους μπορούν να απολαύσουν τις όμορφες παραλίες.

Συγκεκριμένα, οι αφίξεις των τουριστών από τη Βουλγαρία είναι μέχρι στιγμής 556.000 περισσότερες από πέρσι, γεγονός που ενισχύει τη δημοτικότητα του οδικού τουρισμού.

Ταξιδεύοντας με το αυτοκίνητο, τα οφέλη είναι πολύ περισσότερα από το οικονομικό.

Ευελιξία και Ελευθερία: Ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα του οδικού ταξιδιού είναι η ελευθερία να ορίζετε το δικό σας δρομολόγιο με τον δικό σας ρυθμό. Τα οδικά ταξίδια σας επιτρέπου να επιλέξετε εσείς την ώρα αναχώρησης, να κάνετε όσες στάσεις επιθυμείτε και ακόμα να παρεκκλίνεται από την προγραμματισμένη διαδρομή.

Ανακάλυψη νέων τόπων: Ταξιδεύοντας με το αυτοκόνητο σας δίνει τη δυνατότητα να εξερευνήσετε νέα μέρη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Σύσφιξη των σχέσεων: Τα οδικά ταξίδια παρέχουν μια εξαιρετική ευκαιρία για δέσιμο και συντροφικότητα μεταξύ των ταξιδιωτών. Είτε ταξιδεύετε με την οικογένεια είτε με φίλους, οι κοινές εμπειρίες, οι μεγάλες διαδρομές και οι αυθόρμητες περιπέτειες μπορούν να δημιουργήσουν μαγικές αναμνήσεις και να δυναμώσουν τις σχέσεις.

Φαγητό και γαστρονομικές εμπειρίες: Τα οδικά ταξίδια δίνουν την ευκαιρία να εξερευνήσετε τις τοπικές κουζίνες και να απολαύσετε τοπικές σπεσιαλιτέ.

Μειωμένος περιβαλλοντικός αντίκτυπος: Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο οδικός τουρισμός μπορεί να έχει χαμηλότερο περιβαλλοντικό αντίκτυπο σε σύγκριση με τα αεροπορικά ταξίδια, ειδικά όταν οι ταξιδιώτες επιλέγουν οχήματα με οικονομία καυσίμου ή ομαδική χρήση αυτοκινήτου.

Ανακούφιση από το άγχος: Η οδήγηση μέσα από γραφικά τοπία και ανοιχτούς δρόμους μπορεί να έχει θεραπευτικό αποτέλεσμα, μειώνοντας το άγχος και προάγοντας τη χαλάρωση. Ο οδικός τουρισμός μπορεί να είναι μια αναζωογονητική εμπειρία για τους ταξιδιώτες.

Μοιράσου την σελίδα:

Συμμετοχή Remi σε Εκθέσεις

Η εταιρεία μας συμμετέχει συχνά σε εκθέσεις προϊόντων, φροντίζοντας να βρίσκεται μέσα στον παλμό της αγοράς, αλλά και στην αιχμή της τεχνογνωσίας. Δείτε κάποιες απ’ τις εκθέσεις στις οποίες είχαμε συμμετοχή.

Astra

14 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 39 τ.μ.

Horizon

3 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 25 τ.μ.

Aegean

7 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 25 τ.μ.

Aeolus

9 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 12 τ.μ.

Armonia

15 μοντέλα | μεγ. κάλυψη 20 τ.μ.

Μηχανισμός
Μηχανισμός
Μέγιστο μήκος
Μέγιστο μήκος
Σχήμα
Σχήμα
Αξεσουάρ
Αξεσουάρ