2299 0 48900

Καθημερινές

Δευ - Παρ

9:00 - 17:30

Επιτρέπεται η τοποθέτηση ομπρέλας σε ταράτσα πολυκατοικίας;

Οι ταράτσες πλέον των πολυκατοικιών έχουν αρχίσει να μετατρέπονται σε μικρούς παραδεισένιους κήπους, οάσεις στην γκρίζα πόλη. Έτσι πολλοί είναι οι κάτοικοι που θέλουν να εκμεταλλευτούν το χώρο και να τον χρησιμοποιήσουν για την αναψυχή τους. Η τοποθέτηση ομπρέλας σε ταράτσες είναι κάτι το οποίο βλέπουμε όλο και πιο συχνά να συμβαίνει στην Αθήνα αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Οι ομπρέλες δεν προσφέρουν σκιά μόνο στο σημείο όπου σκιάζουν αλλά μειώνουν γενικότερα τη θερμοκρασία της πολυκατοικίας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Όμως όσοι θέλετε να βάλετε μια επαγγελματική ομπρέλα στην ταράτσα σας θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας κάποια βασικά σημεία για να είναι νόμιμη η εγκατάστασή της.

Καταρχάς θα πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά το καταστατικό της πολυκατοικίας για να δείτε αν αυτό επιτρέπει την τοποθέτηση της ομπρέλας. Σε πολλές πολυκατοικίες ο κανονισμός της πολυκατοικίας απαγορεύει να μπαίνουν ομπρέλες ενώ σε άλλες δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη. Στη τελευταία περίπτωση είναι καλό να συγκαλεστεί γενική συνέλευση των ιδιοκτητών και να παρθεί τότε μια ομόφωνη απόφαση.

Κάτι ακόμα για το οποίο θα πρέπει να είστε προσεκτικοί είναι ο τρόπος με τον οποίο θα μπει η ομπρέλα. Σε περίπτωση που θέλετε να βιδώστε την επαγγελματική ομπρέλα στην ταράτσα θα πρέπει να έχετε υπόψιν πως οι βίδες χαλάνε τη μόνωση και μπορεί να δημιουργήσουν μεγάλη ζημιά αφήνοντας το νερό της βροχής να περάσει μέσα από τις τρύπες. Αυτό μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα η ταράτσα να στάζει και στο διαμέρισμα του ρετιρέ. Η λύση είναι να τοποθετήσετε την ομπρέλα σε μια επαγγελματική βάση όπως αυτές που διαθέτουμε στην εταιρεία REMI η οποία προσφέρει βάσης υψηλής αντοχής και ανθεκτικότητας.

Επίσης συχνά η μεταφορά μιας μεγάλης επαγγελματικής ομπρέλας δεν είναι δυνατόν να γίνει από το ασανσέρ ή τη σκάλα και για αυτό είναι απαραίτητο να έρθει γερανός. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να προσέξετε να μη γίνει ζημιά σε καλώδια, ηλιακούς θερμοσίφωνες κτλ. στην ταράτσα της πολυκατοικίας.

Όπως λοιπόν βλέπουμε δεν υπάρχει κάποια νομοθεσία που να απαγορεύει την τοποθέτηση ομπρέλας στην ταράτσα της πολυκατοικίας και η όλη διαδικασία εξαρτάται από το καταστατικό της πολυκατοικίας και την καλή διάθεση των ενοίκων.

Μοιράσου την σελίδα:

Συμμετοχή Remi σε Εκθέσεις

Η εταιρεία μας συμμετέχει συχνά σε εκθέσεις προϊόντων, φροντίζοντας να βρίσκεται μέσα στον παλμό της αγοράς, αλλά και στην αιχμή της τεχνογνωσίας. Δείτε κάποιες απ’ τις εκθέσεις στις οποίες είχαμε συμμετοχή.

Δείτε επίσης

Δείτε το νέο μας εργοστάσιο στα Καλύβια Αττικής, έκτασης 6500 τ.μ..

Η ελληνική εταιρεία REMI, με παγκόσμια προβολή στο χώρο σκίασης και με εκτεταμένο δίκτυο περιοχών κάλυψης, είναι φυσικό να καλύπτει όλο το Εθνικό δίκτυο…

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για διάφορες κατηγορίες ομπρελών και για τον κάθε τύπο ομπρέλας ανάλογα τη χρήση…

Βρείτε πληροφορίες για τις τιμές επαγγελματικών ομπρελών της Remi και τις παραμέτρους που καθορίζουν την τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας.

Μηχανισμός
Μηχανισμός
Μέγιστο μήκος
Μέγιστο μήκος
Σχήμα
Σχήμα
Αξεσουάρ
Αξεσουάρ