2299 0 48900

Καθημερινές

Δευ - Παρ

9:00 - 17:30

Αποφυγή ατυχημάτων από ομπρέλες και μέτρα προστασίας

Όταν σκεφτόμαστε μια μέρα στην παραλία, το μυαλό μας πιθανότατα δημιουργεί εικόνες ήλιου, άμμου και χαλάρωσης. Αν και αυτά είναι πράγματι τα κύρια στοιχεία μιας ευχάριστης εξόδου στην παραλία, η ασφάλεια είναι μια κρίσιμη πτυχή που συχνά παραβλέπεται – ειδικά όταν πρόκειται για ομπρέλες θαλάσσης και ξαπλώστρες. Εξάλλου, αυτά τα αντικείμενα δεν είναι απλώς πολυτέλειες αλλά αποτελούν μέρος της υποδομής πολλών παραλιών, εμπορικών ή μη. Η διασφάλιση της ασφάλειας τους είναι κρίσιμη για την αποφυγή τραυματισμών και άλλων ατυχημάτων. Ακολουθούν ορισμένες οδηγίες για το πώς οι επιχειρήσεις που παρέχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες παραλίας αλλά και για τους πολίτες που φέρνουν τις δικές τους, ότι οι ξαπλώστρες και οι ομπρέλες παραλίας είναι ασφαλείς για δημόσια χρήση.

Υλικά και Κατασκευή – Ποιοτικός έλεγχος – Πιστοποιήσεις

  • Ξαπλώστρες: Επιλέξτε ξαπλώστρες κατασκευασμένες από υλικά υψηλής ποιότητας που είναι ανθεκτικά στη διάβρωση και τις καιρικές συνθήκες.
  • Ομπρέλες: Επιλέξτε ομπρέλες από ύφασμα ανθεκτικό στην υπεριώδη ακτινοβολία και ανθεκτικούς στη σκουριά στύλους.

Βεβαιωθείτε ότι τα προϊόντα πληρούν ή υπερβαίνουν τα πρότυπα ασφαλείας και αναζητήστε πιστοποιήσεις όπως τα σήματα ISO ή CE που εγγυώνται ποιότητα και ασφάλεια.

Εγκατάσταση και Ρύθμιση – Επαγγελματική εγκατάσταση

  • Ξαπλώστρες: Εάν οι ξαπλώστρες είναι πιο μόνιμου χαρακτήρα, όπως ξύλινες ή με μεταλλικό σκελετό, συνιστάται η επαγγελματική τοποθέτηση.
  • Ομπρέλες: Πρέπει να είναι αγκυρωμένες με ασφάλεια στο έδαφος. Σε συνθήκες ανέμου, ίσως είναι συνετό να εγκαταστήσετε βάσεις ανθεκτικές στον αέρα.

Χώρος και τοποθέτηση

Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει επαρκής χώρος ανάμεσα στις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες για να αποφύγετε συγκρούσεις ή άλλα ατυχήματα.

Τακτική συντήρηση και επιθεώρηση – Έλεγχοι ρουτίνας

  • Ξαπλώστρες: Ελέγχετε τακτικά για σημάδια φθοράς. Αντικαταστήστε τυχόν μαξιλάρια ή εξαρτήματα που είναι φθαρμένα ή κατεστραμμένα.
  • Ομπρέλες: Ελέγξτε τη σταθερότητα και την κατάσταση του στύλου και του υφάσματος. Εάν υπάρχουν σκισίματα, επισκευάστε ή αντικαταστήστε αμέσως.

Πριν από την έναρξη της περιόδου αιχμής, πραγματοποιήστε μια ολοκληρωμένη επιθεώρηση ασφαλείας και την απαραίτητη συντήρηση από τα εξειδικευμένα συνεργεία.

Οδηγίες για την ασφάλεια των χρηστών – Όρια βάρους και οδηγίες χρήσης – Επίβλεψη

  • Ξαπλώστρες: Έχετε σε εμφανές σημεία ξεκάθαρα τα όρια βάρους και τυχόν οδηγίες χρήσης κοντά στις ξαπλώστρες.
  • Ομπρέλες: Δώστε οδηγίες για το κατέβασμα των ομπρελών σε περίπτωση ξαφνικών ισχυρών ανέμων ή καταιγίδων.

Ζητήστε από ναυαγοσώστες ή άλλο προσωπικό να επιβλέπει την περιοχή της παραλίας, έτοιμο να βοηθήσει σε περίπτωση που υπάρχουν προβλήματα ασφάλειας σχετικά με τις ξαπλώστρες ή τις ομπρέλες.

Θεωρήσεις καιρού – Πρωτόκολλα ανέμου και καταιγίδας – Προστασία UV

Σε περιοχές επιρρεπείς σε ισχυρούς ανέμους ή καταιγίδες, έχετε ένα σχέδιο για γρήγορη αφαίρεση ή ασφαλή στερέωση ομπρελών και ξαπλώστρων.

  • Ξαπλώστρες: Επιλέξτες στοιβαρές ξαπλώστρες από αλουμίνιο.
  • Ομπρέλες: Επιλέγετε αντιανεμικές ομπρέλες με ανεξίτηλα υφάσματα με υψηλό δείκτη προστασίας υπεριώδους ακτινοβολίας (UV) και με αλουμίνιο μεγάλης σκληρότητας.

Νομικά και ασφαλιστικά ζητήματα – Ασφάλιση

  • Φροντίστε να έχετε επαρκή ασφάλιση που καλύπτει πιθανά ατυχήματα που σχετίζονται με ξαπλώστρες και ομπρέλες παραλίας.
  • Ευαισθητοποίηση και Εκπαίδευση του κοινού – Σήμανση και Πληροφορίες – Εκπαίδευση Προσωπικού
  • Τοποθετήστε ορατή σήμανση που να εξηγεί τα πρωτόκολλα ασφαλείας που σχετίζονται με ξαπλώστρες και ομπρέλες.
  • Εκπαιδεύστε το προσωπικό επαρκώς στα πρωτόκολλα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου βοήθειας των επισκεπτών στη σωστή χρήση των ξαπλώστρων και των ομπρελών.

Μοιράσου την σελίδα:

Συμμετοχή Remi σε Εκθέσεις

Η εταιρεία μας συμμετέχει συχνά σε εκθέσεις προϊόντων, φροντίζοντας να βρίσκεται μέσα στον παλμό της αγοράς, αλλά και στην αιχμή της τεχνογνωσίας. Δείτε κάποιες απ’ τις εκθέσεις στις οποίες είχαμε συμμετοχή.

Δείτε επίσης

Δείτε το νέο μας εργοστάσιο στα Καλύβια Αττικής, έκτασης 6500 τ.μ..

Η ελληνική εταιρεία REMI, με παγκόσμια προβολή στο χώρο σκίασης και με εκτεταμένο δίκτυο περιοχών κάλυψης, είναι φυσικό να καλύπτει όλο το Εθνικό δίκτυο…

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για διάφορες κατηγορίες ομπρελών και για τον κάθε τύπο ομπρέλας ανάλογα τη χρήση…

Βρείτε πληροφορίες για τις τιμές επαγγελματικών ομπρελών της Remi και τις παραμέτρους που καθορίζουν την τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας.

Μηχανισμός
Μηχανισμός
Μέγιστο μήκος
Μέγιστο μήκος
Σχήμα
Σχήμα
Αξεσουάρ
Αξεσουάρ